Ingrediente
pt aluat:
- 100 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 200 gr faina
- 1/2 cub mic de drojdie proaspata
pt umplutura:
- 150 gr cascaval
- 1-2 carnaciori(depinde de marimea lor si de tava in care faceti pizza)
- 8 buc miez de lapte
pt sos:
- 1 cescuta suc de rosii
- 1 praf de sare
- 1 lingurita zahar
- un stro de sos iute
- un praf de piper proaspat macinat
- 1 lingurita busuioc uscat
Mod de preparare
Pt aluat:punem ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus, lasam masina sa framante aluatul, il lasam la dospit 15 minute.
Tigaia Lionese achizitionata din camara am uns-o cu un strop de ulei si am asezat aluatul in tigaie, intinzand-ul frumos cu mainile.
Pt sos: am amestecat toate ingredientele scrise mai sus, mai mult s-au mai putin, dupa gust. Am pus 2-3 linguri din sos peste blat, l-am intins cu o lingura pe toata suprafata, am adaugat cascaval ras deasupra, feliute de carnaciori si bucatele de miez de lapte. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carnaciori si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|