Ingrediente
- blat:
- 500 faina
- 20 drojdie
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de zahar
- 1 ou
- 200 apa acalduta
- 50 ulei masline
- Umplutura:
- 2 conserve carne de porc (450 g ambele)
- 300 g cascaval sau branza
- 150 g masline negre fara samburi
- pasta de tomate
- 1/2 ardei rosu
- 1 ou crud pt uns
- oregano
Mod de preparare
Se pun toate ingredintele pentru blat in masina de paine si se lasa la framantat si dospit.
Se imparte aluatul in 2 si se intind doua foi cat tava in care coaceti pizza. Eu am pus in cea de la aragaz si e de 45/37 (deci am masurat tava fetelor) se unge tava cu putin unt sau ulei apoi se pune foaie ,dupa care se unge bine cu pasta de tomate se pune oregano apoi umplutura.
Pt umplutura am zdrobit cu furculita carnea din conserve(2),ardeiul si maslinele le-am tocat cu badidora,apoi le-am amestecat cu branza .
Se amesteca bine toate impreuna apoi se pun peste blatul de pizza in tava dupa care se intinde cea de a doua foaie apoi se unge bine cu ou se decoreza dupa bunul plac si se da la cuptor pentru 30-40 minute la 170 grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu doua blaturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|