Ingrediente
Pentru aluat ne sunt necesare:
- 300 gr de faina
- 2 linguri cu ulei
- 25 gr de drojdie
- 1/2 lingurita cu zahar
- 100-150 ml apa calduta
- 1/2 lingurita cu oregano (uscat)
- 1/2 lingurita cu busuioc (uscat)
- 1/2 lingurita cu sare sau dupa gust
Pentru compozitie ne sunt necesare:
- 300 gr cascaval
- 1 dovlecel mare
- 1 ardei capia rosu
- 150 gr sunca/kaiser
- 1 bucata de cabanos
- 1 ceapa alba potrivita
- 200 gr de ciuperci conservate
Suplimentar: 4 linguri cu pasta de rosii si o lingurita de oregano. Pentru servire avem nevoie de ketchup iute Univer
Mod de preparare
Drojdia o frecam cu zaharul pana devine lichida. O lasam intr-un loc caldut la dospit, maxim 10 minute. Intre timp, cernem faina si o amestecam cu restul ingredientelor, adaugam si drojdia si framantam aluatul impreuna cu cele 2 linguri cu ulei si turnand cate putin din apa calduta. Cand aluatul devine nelipicios, acoperim vasul cu un servet si il lasam la loc cald, atat cat sa isi dubleze volumul. Intindem apoi o foaie, nu foarte groasa, ungem tava de aragaz cu putin ulei, asezam blatul si il ungem cu pasta de rosii si oregano.
Adaugam o jumatate din cantitatea de cascaval (trecut prin razatoare sau taiat in cuburi mici) si asezam apoi restul ingredientelor. Deasupra presaram cascavalul ramas si introducem tava la cuptor atat cat este necesar.
Se serveste cu ketchup iute Univer. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|