Pizza cu legume de primavara si mozzarella

Postat de laylalala in Pizza
22 Mai 2010 | 5105 vizualizari
Pizza cu legume de primavara si mozzarella

Ingrediente

Pentru blat

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar 
  • 300 ml lapte caldutPentru umplutura
  • 2 ardei grasi rosii, curatati de samburi si taiati felii
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 1 lingurita ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 125 gr mozzarella, feliata
  • 8-10 rosii cherry
  • 1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa

Mod de preparare

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora, la temperatura camerei.
Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 1 ora.
Dupa ce a trecut 1 ora, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 4-8 bucati.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma cerc.Aseaza cercurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Incalzeste cuptorul la 220ᵒC .Pentru umplutura, amesteca intr-un vas termoreizstent ardeii, prazul si uleiul de masline apoi da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au inmuiat usor.Unge blaturile de pizza cu pasta de tomate. Imparte apoi legumele copate pe fiecare pizza, aseaza felii de mozzarella, rosii cherry si presara mazarea cu morcovii.Da pizza la copt 20-25 minute apoi serveste-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu legume de primavara si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza al tonno

Postat de Corina33

Pizza al tonno

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute. Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si...

Citeste continuarea

Pizza Hawai

Postat de vio_dreams

Pizza Hawai

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2010, 21:48
oo ce frumoase sunt si ce gustoase tre sa fie
la 22.05.2010, 21:59
iami iami

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking