Ingrediente
- pentru aluat:
- 100 ml lapte batut
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 200 gr faina alba
- 1 cub mic cat o cireasa de drojdie proaspata sfaramitata
- pentru umplutura:
- 2 rosii
- 2 fire ceapa verde
- 2 felii de ardei rosu, verde si galben
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper proaspat macinat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1 fir de carnacior uscat de mistret(optional)
- 1 felie de cascaval(optional)
- branza pecorino
Mod de preparare
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul pe masa de lucru, i-am dat o forma rotunda si l-am pus in tava de pizza in care am pus hartie de copt.
Pentru umplutura va este permis orice. Initial, am vrut sa fie o pizza de post, dar cum sau mai anuntat si alti doritori, am facut un compromis si am mai adaugat ingrediente. Am tocat toate legumele in cubulete, ceapa verde in feliute si le-am amestecat intr-un bol. Le-am asezonat cu sare, piper, oregano si putin ulei de masline. Am pus umplutura pe toata suprafa aluatului, am taiat un carnacior in felii subtiri si l-am pus deasupra, am gasit in frigider si o felie de cascaval ratacita, am taiat-o cubulete si am pus-o si pe ea deasupra. Am lasat tava in cuptorul incalzit la 50-60 grade pentru 10 minute, pentru a dospii putin aluatul. Am ridicat temperatura la 180 grade si am lasat pizza in cuptor pentru 10 minute din momentul in care a ajuns la temperatura dorita. Peste pizza fierbinte se razuieste o cantitate mica de branza, atat cat sa acopere putin suprafata. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu legume si branza pecorino" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|