Ingrediente
- cca 400 g faina,
- 200 ml apa calduta,
- drojdie cat o nuca,
- 1 lingurita de zahar si una de sare,
- 2-3 linguri ulei;
- 350 g piept de pui,
- 1 borcan cu rosii in bulion (homemade),
- 2 ardei grasi,
- branza (cas pus cu sare, pentru iarna), dupa gust,
- busuioc.
Mod de preparare
Mai intai am pregatit aluatul: in castronul cu faina am facut o adancitura unde am pus drojdia sfaramata, presarata cu zahar, dupa care am turnat usor lichidul caldut, amestecand cu o lingura, sa incorporez si putin din faina; am lasat sa dospeasca un pic drojdia dupa care am am amestecat si restul de faina din castron. Am inceput sa framant aluatul, adaugand si sarea, mai apoi uleiul, pana nu mi s-a mai tinut de degete coca rezultata. Am lasat la dospit cca o ora.
Intre timp am taiat pieptul de pui cuburi pe care le-am calit usor in unt. Aluatul crescut l-am portionat si l-am intins in tavi. Am pus deasupra rosiile, cu tot cu sos, pieptul de pui, branza, ardeii, am presarat cu busuioc.
Eu am mai pus deasupra cateva felii de rosii, dar nu din cele conservate, apoi am copt pizza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|