Pizza cu pui si altele (pentru fetele de la Miercurea lui Ciuc )

Postat de Constelatialeu in Pizza
12 Iul 2021 | 3219 vizualizari
Pizza cu pui si altele (pentru fetele de la Miercurea lui Ciuc )

Pizza asta te scoate din toate belele, se face rapid cu ingrediente pe care le ai prin frigider si tine si de foame....Le-am aburit in seara asta pe fetele de la Miercurea lui Ciuc...:)))))))))))

Ingrediente

  • Blat
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita varfuita cu sare
  • 1 lingurita varfuita cu zahar
  • Umplutura
  • pulpe de pui la cuptor
  • sunca Sissi
  • felii de carnat dulce pikant
  • ciuperci
  • masline
  • cascaval
  • Sos de rosii
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Blat : Intr-un castron incapator am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am sfaramat drojdia, am adaugat zaharul si jumatate din apa calduta, am omogenizat si am lasat s acreasca cca 15 min. Apoi am adaugat sarea, restul de apa si uleiul si am framantat bine, am trantit aluatul de masa de lucru de 69 de ori ( nu-i o regula de cate ori sa trantesti aluatul, dar cu cat mai mult cu atat iese mai pufos). Am asezat aluatul intr-un castron uns cu ulei , l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul.

Umplutura : Pulpele de pui le-am dezosat si le-am taiat cubulete marunte, sunca Sissi am taiat-o tot in cubulete marunte, feliile de carnat le-am taiat pe jumatate , maslinele feliute si cascavalul cubulete.

Sos de rosii : Am pus la fiert bulionul cu sarea, piperul si cimbrul si l-am scazut , pana sa ingrosat.

Am folosit tava de la aragaz pe care am tapetat-o cu hartie de copt, am intins aluatul crescut direct in tava ajutandu-ma de maini. Peste aluat am intins sosul de rosii, apoi umplutura. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat-o pana a inceput sa se rumeneasca bine si blatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui si altele (pentru fetele de la Miercurea lui Ciuc )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu toping de ansoa

Postat de simona72

Tarta cu toping de ansoa

Pentru aluat: punem toate ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa mai sus. Setam masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Dupa terminarea programului scoatem...

Citeste continuarea

Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2021, 22:30
la 13.07.2021, 00:07
Nu pizza conteaza . Conteaza cine o prepara si cu cine o mananca !!!!
la 13.07.2021, 10:06
la 13.07.2021, 10:13
Buna!
la 13.07.2021, 11:13
Cum zic armenii cand ii intrebi cum e facut preparatul. Pui mult suflet,asa si pizza aceasta!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking