Pizza cu rucola și creveți

Postat de CulinaryRainbow in Pizza
12 Dec 2013 | 3899 vizualizari
Pizza cu rucola și creveți

Credința comună este că italienii au inventat pizza. Cu toate acestea, întorcându-ne la originile din cele mai vechi timpuri, se știe că babilonienii, israeliții, egiptenii și alte culturi din Orientul Mijlociu mâncau ”pâine plată”, coaptă în cuptoare din lut. Pâinea se asemăna mult cu blatul pe care azi îl folosim la pizza. În Grecia, se mai pregătește și azi, și se consumă cu ulei de măsline și condimente specifice. Se crede că pizza zilelor noastre a luat naștere în anul 1800, când brutarul Raffaele Esposito ar fi creat-o cu ocazia vizitei regale. Conform acestei povești, din dorința de a impresiona și pentru a arăta patriotismul său, bucătaru Esposito a gătit tocmai acest aliment pentru Regele Umberto și regina Margherita ai Italiei. A întins un blat fraged pe care a așezat ingrediente în culorile reprezentative steagului acestei țări: roșii pentru culoarea roșie, mozzarella pentru culoarea albă și busuiocul pentru culoarea verde. Mâncarea a fost foarte apreciată iar în scurt timp răspândită în toată Italia și nu numai. Azi, există sute de variante ale acestei rețete fiind foarte populară pe tot globul.

Ingrediente

  • 8 linguri cu vârf cu făină
  • drojdie cât o alună
  • două linguri cu ulei călduț
  • sare după gust
  • apă călduță câtă ia
  • tarhon și busuioc
  • 4 linguri cu pastă de roșii ( preferabil preparată în casă )
  • 100 g rucola
  • 100 g creveți
  • 50 g porumb
  • 6 ciuperci potrivite
  • câteva felii de ardei
  • măsline

Mod de preparare

Făina cernută o amestecați bine cu sarea, tarhonul și busuiocul. Adăugați drojdia, uleiul și treptat, apa. Frământați până când obțineți un aluat elastic, apoi lăsați-l puțin să dospească. Nu trebuie să crească mult.    Împărțiți aluatul în două. Întindeți una dintre jumătăți în așa fel încât să obțineți un blat rotund. Puneți blatul în tavă pe hârtie de copt. Rulați marginile ( eu am rulat în interior sferturi din picioarele ciupercilor ).  Întindeți peste blat două linguri cu pastă de roșii, apoi așezați restul ingredientelor cum vă place. Puneți tava la cuptor timp de aproximativ 15 minute la 150 de grade ( depinde de cuptorul fiecăruia ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.    Veți obține un preparat delicios și ușor de realizat. Poate fi servit atât de către cei care nu preferă carnea, cât și de cei care vor doar să se detoxifice, sau de ce nu, de către cei care postesc.      

Poftă bună!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rucola și creveți" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu blat de dovlecel si branza

Postat de merisor67

Pizza cu blat de dovlecel si branza

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm...

Citeste continuarea

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Postat de comanligia

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute. Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2013, 15:21
aici nu prea zic multe ))))
la 12.12.2013, 15:36
adica Dia? de ce nu zici nimic
la 12.12.2013, 15:38
Ligia,vezi ca poate-ti pica intrebare la concurs si nu stii )))
la 12.12.2013, 15:57
Dia, măcar spune-ne dacă e de bine sau de rău.
la 12.12.2013, 16:01
Rita,gasesti la interviul meu informatiile )))

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking