Pizza cu sarmale

Postat de Bucataras in Pizza
11 Apr 2009 | 15389 vizualizari
Pizza cu sarmale

Simbata, Bucatarasii au facut LIVE pizza cu sarmale! Nu mai zimbiti :)))), cititi spectacolul “marca” bucataras.ro,

Ingrediente

  • Compozitie aluat, pentru masina de piine Moulinex:
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Apa: 240 ml
  • Sare: 1,5 lingurita
  • Faina: 480 gr
  • Drojdie uscata 1 lg
  • 6 sarmale (se pot folosi si cele la cutie din supermarket)
  • masline
  • ardei rosu
  • mozzarela
  • 1 ou
  • ketchup

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se va obtine o cantitate de 750 grame, 1:30 ore timp de lucru.

Stiti cind se zice ca s-a facut prima pizza? In anul 6 inainte de Hristos! Soldatii lui de Darius cel Mare (521-486 î.Hr.) intindeau aluatul pe scuturile incinse de soare si adaugau pe el, saracii, ce mai gaseau prin preajma...brinza..mirodenii ...vai mama lor :)))

Marcus Porcius Cato (234-149 î.Hr.) aminteste in scrierile sale pe laptop de platouri rotunde, "imbracate" cu aluat uns cu ulei de masline, plante, miere, si "coapte" pe pietre incinse.

Stiati cind s-a adaugat sosul de rosii la pizza?

In 1522, rosiile au sosit in Europa din Peru. La inceput lumea s-a temut, crezind ca sint otravuri... Primii care au depasit temerea :)) au fost locuitorii saraci din Napoli, care au pus rosii pe aluatul facut din faina crescuta cu drojdie de bere si a iesit astfel cea mai simpla pizza cu sos de rosii. Aia, saracii, ce si-or fi zis..."Sh-asha murim da foame, frate, ce mai conteaza daca dam coltzu' doua zile mai devreme mincand roshii" :))...Si uite asa s-a nascut si ketchup-ul :)))

Stiati de unde este denumirea de Pizza Margherita?

Ei bine, in 1889, regele Italiei, şi soţia sa, Regina Margherita di Savoia (1851-1926), aflati în vacanţă in Napoli, l-au chemat la ei pe cel mai popular preparator de pizza: Raffaele Esposito, pentru a gusta specialităţile lui.

Nea Raffaele, asta, o fi inventat mai tirziu bomboanele Raffaello? :)), a pregatit 3 feluri de pizza: una cu grasime de porc, brinza si busuioc, alta cu usturoi, ulei de masline si rosii, si una cu busuioc, mozzarella si rosii (verde/alb/rosu - culorile Italiei). Iar regina a fost foarte incintata, incit i-a scris lui Raffaele un mail pe adresa [email protected] in care i-a multumit. Iar tipul si-a pus status pe mess: pizza Margheritta. Si asa i-a ramas numele!"

In a doua jumatate a secolului 19, pizza a emigrat la americani, care si ei i-au dedicat melodii si au inceput din ce in ce mai mult sa-i aprecieze gustul, inclusiv Frank Sinatra fiind un mare consumator de pizza.

Asa...Iar in 2008,  romanii dau lovitura! Aplica istoriei pizza o lovitura sub centura. Si au inventat dragi prieteni pizza cu sarmale! Va dati seama ca nea Raffaello, care a servit-o pe Margherita acu' jda ani, a fost modestutz. N-a avut imaginatie.

Deci: mozzarela pusa pe margini si acoperita cu aluat (ca asa am vazut mai nou la Pizza Hut :D), sarmalele taiate jumatate si puse din loc in loc (am luat o cutie din comert, Scandia), rosii uscate, masline, ardei gras rosu, totul nins cu mozzarela si uns cu putin oua batut. Plus citiva stropi de ketchup!

Cam 15-20 de minute am lasat-o la cuptor! Se serveste cu mamaliGUTZA si ardei iute :)))))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sarmale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu sarmale

Postat de panacris

Pizza cu sarmale

In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2009, 22:33
Wow, pe asta trebuie s-o vad! sa ne pastrezi si noua o felie sau o sarma
la 16.01.2009, 22:52
Pai, dam adunarea Bucatarasilor aici si fiecare vine cu idei cum sa preparam pizza...sa vedem ce iese ...
la 16.01.2009, 22:53
, iar eu risc s-o gust
la 17.01.2009, 10:40
Super!De abia astept!
la 17.01.2009, 15:11
Salut, Dragos, ce avatar misto ai

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking