Pizza de casa

Postat de lory_andronache in Pizza
4 Mar 2013 | 4338 vizualizari
Pizza de casa

Ingrediente

Ingrediente - aluat pizza:
  • 7 pahare de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 1 cana (mare) si jumatate de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar
  • Verdeturi:
  • Cimbru uscat
  • Busuioc ucat
Ingrediente pizza:
  • 3 cabanosi
  • 1 carnat crud oltenesc (sau de care aveti, dar sa fie crud)
  • 150-200g salam
  • 3 castraveti murati
  • 200g porumb fiert la cutie
  • 150g branza de oaie + cascaval
Ingrediente sos:
  • 250ml suc de rosii (facut in casa sau cumparat)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • marar proaspat
  • cimbru, busuioc
  • sare piper

Mod de preparare

Mod de preparare-aluat pizza:

Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.

In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sa nu vina in contact direct cu drojdia din maia. Se adauga maiaua si verdeturile si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat. Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop curat. Cind isi dubleaza volumul, il prelucram ca aerul sa iesa si mai lasam la dospit 15 minute. Se poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului. 

Mod de preparare pizza:
Pe o tava unsa cu ulei se aseaza foaia de aluat peste care se intinde sosul din ingredientele mai sus mentionate urmand mai apoi a se aseza salamul, carnatul oltenesc, cabanosul, castravetii murati si porumbul. Se da la cuptor pentru 25-30 de minute iar inainte de a fi gata se pun branza si cascavalul rase in prealabil.

Mod de preaparare sos:
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron pentru a se forma un sos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Pizza cu chorizo

Postat de rocsi_1612

Pizza cu chorizo

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, faceti o adancitura in mijloc. Puneti drojdia sfaramata, zaharul si putina apa calduta. Lasati 15 minute sa creasca drojdia, apoi incepeti si amestecati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2013, 21:42
vreau si euuuuuuuuuuuuu !!!
la 04.03.2013, 21:44
Cam cate portii sa fie: una,doua?
la 04.03.2013, 22:46
la 04.03.2013, 22:47
hmmm ce buna
la 04.03.2013, 22:57
ma multumesc si cu una ...ca-s la dieta

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking