Ingrediente
- PENTRU ALUAT :
- faina alba 400 g
- drojdie pakmaya jumatate de cubulet
- apa 230 ml
- zahar o lingurita
- un praf de sare
- +
- pasta de tomate 1 lingura
- ulei
- busuioc uscat
- salam
- ciuperci la conserva 200 g
- masline fara samburi taiate 200 g
- cascaval clasic 400 g
- rosii cherry
- ardei capia
Mod de preparare
Facem un aluat moale care se ia usor pe maini, il acoperim cu o folie si il lasam la temperatura camerei 30 de minute. Aluatul trebuie in timpul acesta sa creasca in volum aproximativ de trei ori .
Inainte de a incepe a lucra cu aluatul ungem mainile cu putin ulei si il impartim in 2 sau in 4 (eu am facut 4 tavi).
Ungem tavile pentru pizza cu ulei dupa care asezam cu grija aluatul, in acelasi timp punem cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade timp de 10 minute.
Separat intr-un bol mai mic facem un amestec din bulion, ulei de masline, busuioc, sare, piper iar cu o pensula ungem aluatul cu aceast sos. Adaugam pe rand ingredientele peste aluatul din tava: asezam frumos salamul, ciupercile, rosiile cherry taiate pe jumatate, ardeiul capia taiat si el rondele, maslinele iar pe deasupra radem cascavalul .
Lasam pizza la cuptor pentru aprox 20-25 de minute la 200 de grade ....Pofta Buna ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|