Pizza de casa foarte picanta

Postat de FlaviaD in Pizza
11 Aug 2013 | 2778 vizualizari
Pizza de casa foarte picanta

Fiindca aveam pofta de pizza, m-am gandit sa nu mai comandam de data aceasta si sa fac chiar eu o pizza acasa. Tot nu mai facusem demult si mie, personal, imi era dor de o pizza facuta asa pe gustul meu.

Ingrediente

  • -200 g faina (amestec faina neagra cu faina de tarate de grau)
  • -2 linguri de iaurt
  • -cateva cescute cu apa
  • -drojdie
  • -200 g ciuperci
  • -150 g muschi afumat
  • -100 g cascaval de capra
  • -1 conserva de rosii cuburi
  • -1 ardei iute
  • -mirodenii (sare, chilli, piper alb, piper verde, oregano)
  • -ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Mai intai de toate a trebuit sa prepar aluatul. Cum imi place sa mixez fainurile, am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si in afara de iaurt pe care l-am adaugat pentru a da fragezime aluatului si de piper verde, in rest blatul l-am facut ca dupa o reteta de blat obisnuita. Adica am amestecat faina cu  sare si apa calduta in care am dizolvat drojdia ca la orice aluat de pizza. Dupa ce am amestecat toate aceste ingrediente, am lasat putin la dospit, timp in care m-am apucat sa-mi pregatesc celelalte ingrediente. Mai jos va voi prezenta cantitatile folosite pentru o tava mare de cuptor, atat cat mi-a iesit mie.

Am folosit ciuperci proaspete, muschi afumat, rosii taiate cubulete din conserva si in loc de mozzarella am folosit cascaval de capra. Am taiat ciupercile feliute mari, cat o ciuperca intreaga taiata transversal – asa imi place sa le tai fiindca le si vad in toata splendoarea lor. Mi-am pregatit feliile de muschi afumat si cele de cascaval si m-am apucat de asamblat pizza.

Blatul care intre timp dospise l-am asezat intr-o tava intinsa pe care am uns-o cu ulei de masline in prealabil. Blatul l-am intins cu mana pana ce s-a asezat frumos pe toata suprafata tavii. Urmatorul pas a fost sa imprastii rosiile cubulete din conserva pe toata suprafata blatului– am folosit cam 3 seferturi din cutie, cu tot cu sos – si sa presar un strat fin de oregano. Apoi am asezat feliile de muschi afumat, peste ele am asezat ciupercile taiate felii, ardei iute si la final, din loc in loc am asezat feliile de cascaval. Nu e nevoie sa le puneti prea apropiate fiindca oricum cascavalul se va topi si se va intinde pe toata suprafata blatului.

Am mai turnat putin sos de rosii impreuna cu restul rosiilor ce ramasesera in cutie. Pe deasupra am presarat un strat serios de amestec de piper verde, piper alb si chilli, iar la final am presarat sare si oregano. Daca doriti, puteti adauga condimente pentru pizza. Eu n-am considerat necesar.

Am dat la cuptor si in aproximativ 20 de minute pizza mea frumusica iesea din cuptor mandra si colorata mai ceva ca o floricica :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa foarte picanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Postat de deyutzky

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....

Citeste continuarea

Focaccia cu masline

Postat de caroline

Focaccia cu masline

Se pune faina intr-un bol. Drojdia o dizolvam in apa calduta si o amestecam la faina. Adaugam uleiul,putin zahar si sare.Amestecam totul pana devine un aluat moale dar care poate fi modelat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2013, 19:58
Foarte picant nu mananc eu, dar gust
la 11.08.2013, 20:01
la 11.08.2013, 20:11
Adiva ne cam pisca
la 11.08.2013, 20:11
Eu ma inscriu la o pizza picanta ca imi place!
la 11.08.2013, 20:21
buna

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking