Pizza de toamna cu aluat nedospit

Postat de ancutsa in Pizza
19 Oct 2018 | 3058 vizualizari
Pizza de toamna cu aluat nedospit

Am vazut aceasta pizza apetisanta la Andra, mi-a placut mult ca a folosit aluat nedospit si m-am gandit sa o incerc pentru concursul “Retete inspirate de toamna”. Am modificat cantitatile, pentru ca am avut nevoie sa fac 2 tavi. Mirodeniile uscate le-am adaugat in aluat pentru o aroma intensa. Am inlocuit praful de copt cu drojdia. Mi-a placut ca Andra a pus si mazare si porumb, dar eu nu am avut, asa ca am decorat cu ce am avut. Am folosit si ciuperci proaspete pe care le-am rumenit intr-o tigaie si care au dat o aroma de toamna foarte placuta.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie proaspata (25 g);
  • 520 g faina;
  • 4 linguri ulei;
  • 400 apa calduta;
  • 2 lingurite rase cu sare;
  • Un varf de lingurita oregano uscat;
  • Un varf de lingurita busuioc uscat;
  • pentru decorat:
  • 300 g salam rustic,
  • salam banatean dupa gust,
  • 3 felii subtiri de sunca taraneasca,
  • cateva rosii cherry,
  • 1 ardei,
  • 100 ciuperci proaspete,
  • O mana de fasole rosie la conserva,
  • Masline negre si kalamata,
  • cascaval ras,
  • ketchup.

Mod de preparare

 

Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu uleiul, sarea, mirodeniile uscate si faina cat cuprinde. Se framanta, pana se obtine un aluat pufos, bun de intins.

Nu se lasa aluatul la crescut, ci se intinde direct pe masa presarata cu faina.

 Intre timp, se spala si se feliaza legumele. Se feliaza salamurile, sunca, maslinele. Ciupercile se curata, se spala si se rumenesc intr-o tigaie mica, teflonata, doar cu putina sare, fara ulei. Sunt nemaipomenite la gust.

 Se unge aluatul cu ketchup, se orneaza dupa gust si se acopera cu cascavalul ras. Apoi se presara fasole rosie (spalata si scursa). Se da la cuptor la foc mediu, pentru 25 de minute sau pana se rumeneste. Mi-a placut ca a crescut frumos si la cuptor si a fost pufoasa.

 

Timp de pregatire: 30 min

Timp de coacere: aprox 25 min fiecare tava

Portii: 2 tavi.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de toamna cu aluat nedospit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Pizza vegetariana cu pesto

Postat de andaoana

Pizza vegetariana cu pesto

Aluatul: Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei...

Citeste continuarea

Pizza prosciutto cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza prosciutto cu blat Alka Pizza Casei

Se da pe razatoare cascavalul; Se intinde ketchup-ul pe blatul de pizza; Se adauga cascavalul pe blat; Prosciutto se rupe si se adauga pe toata suprafata blatului; Se introduce in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2018, 11:58
Îmi place cum arată și cred că este tare gustoasă...!
la 19.10.2018, 12:01
Uau delicioasa
la 19.10.2018, 12:27
la 19.10.2018, 13:03
Foarte buna!
la 19.10.2018, 13:23

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking