Ingrediente
- pentru aluat:
- 1 cub mic de drojdie proaspata (25 g);
- 520 g faina;
- 4 linguri ulei;
- 400 apa calduta;
- 2 lingurite rase cu sare;
- Un varf de lingurita oregano uscat;
- Un varf de lingurita busuioc uscat;
- pentru decorat:
- 300 g salam rustic,
- salam banatean dupa gust,
- 3 felii subtiri de sunca taraneasca,
- cateva rosii cherry,
- 1 ardei,
- 100 ciuperci proaspete,
- O mana de fasole rosie la conserva,
- Masline negre si kalamata,
- cascaval ras,
- ketchup.
Mod de preparare
Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu uleiul, sarea, mirodeniile uscate si faina cat cuprinde. Se framanta, pana se obtine un aluat pufos, bun de intins.
Nu se lasa aluatul la crescut, ci se intinde direct pe masa presarata cu faina.
Intre timp, se spala si se feliaza legumele. Se feliaza salamurile, sunca, maslinele. Ciupercile se curata, se spala si se rumenesc intr-o tigaie mica, teflonata, doar cu putina sare, fara ulei. Sunt nemaipomenite la gust.
Se unge aluatul cu ketchup, se orneaza dupa gust si se acopera cu cascavalul ras. Apoi se presara fasole rosie (spalata si scursa). Se da la cuptor la foc mediu, pentru 25 de minute sau pana se rumeneste. Mi-a placut ca a crescut frumos si la cuptor si a fost pufoasa.
Timp de pregatire: 30 min
Timp de coacere: aprox 25 min fiecare tava
Portii: 2 tavi.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de toamna cu aluat nedospit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|