Ingrediente
Aluat:
- 200 gr. faina semi
- 50 gr.tarate de ovaz
- 1/4 cubulet de drojdie
- putina sare
- 1/2 lingurita zahar tos
- 125 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri masline taiate bucatele
Topping:
- 4 linguri mari ketchup de casa
- 2 felii cascaval feliat
- 150 cascaval ras
- cateva masline Kalamata
- 8 triunghiuri branza topita
- 1 ardei kapia rosu
- putin oregano uscat
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Drojdia se pune intr-un castron impreuna cu putina sare si 1/2 lingurita zahar.
Amestecam pena se lichefiaza drojdia.
Adaugam apoi bucatelele de masline, apa calduta, fulgii de ovaz. Amestecam.
Adaugam la final faina semi, framantam un aluat elatic in care incorporam 2 linguri ulei de masline.
Impartim aluatul in doua, apoi ungem doua tavi rotunde cu ulei, intindem cu degetele aluatul in tavi.
Ungem aluatul cu ketchup de casa, asezam masline, bucati de ardei kapia,cascavalul feliat, bucati de branza topita.
La final presaram cascaval ras si putin oregano uscat.
Dam tavile la cuptor pentru 15 minute la 200 grade, folosim functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem pizza coapta din cuptor, portional si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din aluat cu masline si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|