Pizza la domiciliu

Postat de angelika in Pizza
30 Mar 2013 | 3132 vizualizari
Pizza la domiciliu

Am ales pentru blat o reteta de "panis focacius", sau focaccia. De regula fac aceasta reteta cu 500 de grame de faina din care fac blatul pentru o tava de aragaz si o paine de marime obisnuita. Ca ingrediente folosesc ce am in frigider cu multa inspiratie.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml. apa calduta
  • un plic de drojdie uscata
  • sare, o lingurita de zahar .rozmarin, busuioc

Pentru pizza:

  • 5 carnati pentru gratar
  • 150 g kaizer
  • 2 rosii mari
  • 20 masline mari( si verzi si negre)
  • 150 g cascaval ras
  • un ardei gras mare
  • 5 oua

Mod de preparare

Timpul cel mai mult este atribuit aluatului de focaccia.Se amesteca drojdia intr-o cana  impreuna cu o lingurita de zahar, un varf de sare si 2 lingurite de faina cu 100 ml apa calduta.Se aseaza cana intr-un castron in care am pus restul de faina si se lasa la crescut aproape 15 min. Se rastoarna maiaua peste faina si se amesteca cu restul de apa. Turnam uleiul incet. Lasam din nou sa creasca 30 min.Cand aluatul a crescut luam din el a treia parte si intindem o foaie cat tava din aragaz. Trebuie sa fie o foaie cam de 5 mm grosime.

Ungem foaia cu ulei de masline si apoi ne jucam cu ingredientele mentionate mai sus sau altele. Luam ouale si le batem intr-un castron. Turnam peste pizza, apoi cascavalul ras. Pentru un aspect mai imbietor eu folosesc la suprafata si putin ketchup dulce. Se da la cuptorul incalzit oentru 30 -35 min.

Cand este gata se taie in forme diferite si se mananca calda cu un vin alb demidulce sau o bere rece ( daca este si un meci de fotball).

Dupa ce fac pizza restul de coca o pun intr-o tava de cozonac si la cuptor cu ea pentru 40 min. Este o paine delicioasa.

POFTA INTERESANTA!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la domiciliu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza ca la pizzerie

Postat de alba_zori

Pizza ca la pizzerie

Daca vrem mai multe pizze cand sunt oaspeti dublam cantitatea. Prepararea este din inainte de pranz ca sa fie gata seara la venirea oaspetilor,asadar sa ne punem pe treaba: 1. Intr-un bol punem...

Citeste continuarea

Mini pizza muffins

Postat de xana

Mini pizza muffins

Intr-un castron punem ouale, faina, uleiul, laptele, parmezanul, praful de copt si putina sare, apoi amestecam cu mixerul cateva secunde, atat cat sa se omogenizeze. Pentru umplutura taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2013, 13:02
Tare buna trebuie sa fie..
la 30.03.2013, 15:47
vrem si noi sa comandam doua portii
la 30.03.2013, 21:38
la 31.03.2013, 22:17
sa livreaza si la noi?

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking