Pizza Marinara

Postat de Sidy in Pizza
21 Apr 2013 | 3177 vizualizari
Pizza Marinara

Contrar credintei generale,pizza nu este originară din Italia. Desi cultura mediteraneană are variante vechi, înrădăcinate în dieta lor, variante similare au fost descoperite si în Egipt, Babilon si Imperiul Persan. Însă, adevărul este că pizza putea fi inventată de oricine care a descoperit secretul combinării făinei cu apă și încălzirea acestui aluat pe o piatră fierbinte. Termenul de „pizza” a fost mentionat pentru prima oară într-un text latin datat din 997, descoperit într-un orăsel italian din sud. Conform acestuia, un lucrător de fermă trebuia să îi dea episcopului orasului "duodecim pizze" (douăzeci de pizze) cu ocazia Crăciunului si Pastelui. În secolul XVIII, săracii din Napoli obisnuiau să pună sos de rosii peste pâinea lor plată. Asa s-a născut pizza pe care o cunoastem astăzi. Am ales sa fac o pizza mai usoara, asa ca am facut-o cu ton.

Ingrediente

  • - pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei
  • 220 ml apa calduta
  • - pentru topping :
  • 1-2 conserve ton
  • 300 g pulpa de rosii
  • 200 g ciuperci taiate
  • 150 g mozzarella
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita oregano Kotany
  • 1 lingurita ingrediente Pizza Kotany

Mod de preparare

Aluatul pentru pizza il prepar in masina de paine, dar se poate face si cu mana.

In cuva de la Masina de paine introduc pe rand : apa calduta, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.

Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si faca programul.

Conservele cu ton le desfac si le pun la scurs intr-o strecuratoare.

Cand aluatul este gata dospit, il pun in tava mare de la aragaz in care am pus o foaie( hartie ) de copt.

Il intind sa ajunga la marginile tavii, dupa care pun pulpa de rosii, usturoiul presat si oregano, pe care le intind pe toata suprafata aluatului.

Presar apoi tonul faramitat si ciupercile taiate.Deasupra pun din ingredientele de Pizza de la Kotany ( bune, bunute tare!).

Bilutele de mozzarella le tai in doua si le pun peste ciuperci.

Dau tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 50-60 de minute, pina cand pizza capata o culoare aramie si se topeste mozzarella.

Dupa ce e coapta pizza o portionam si o servim cu ketchup de casa sau cu diferite sosuri, dupa preferinta.

Cu siguranta veti avea pofta !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Marinara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pizza marinara

Postat de Oana

Pizza marinara

Se incinge cuptorul. Pentru blat, se rastoarna faina intr-un castron, sepune in mijloc uleiul, sarea si drojdia, se adauga laptele putin cate putin amestecand cu lingura. Se framanta apoi un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 09:10
ce buna e
la 21.04.2013, 09:32
pizzaaaaaaaaaa
la 21.04.2013, 09:33
la 21.04.2013, 09:51
Vai ce pofta mi-ai facut imi fac si eu mai tarziu
la 21.04.2013, 09:57
imi plac toate pizzele!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking