Aluatul pentru pizza il prepar in masina de paine, dar se poate face si cu mana.
In cuva de la Masina de paine introduc pe rand : apa calduta, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.
Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si faca programul.
Conservele cu ton le desfac si le pun la scurs intr-o strecuratoare.
Cand aluatul este gata dospit, il pun in tava mare de la aragaz in care am pus o foaie( hartie ) de copt.
Il intind sa ajunga la marginile tavii, dupa care pun pulpa de rosii, usturoiul presat si oregano, pe care le intind pe toata suprafata aluatului.
Presar apoi tonul faramitat si ciupercile taiate.Deasupra pun din ingredientele de Pizza de la Kotany ( bune, bunute tare!).
Bilutele de mozzarella le tai in doua si le pun peste ciuperci.
Dau tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 50-60 de minute, pina cand pizza capata o culoare aramie si se topeste mozzarella.
Dupa ce e coapta pizza o portionam si o servim cu ketchup de casa sau cu diferite sosuri, dupa preferinta.
Cu siguranta veti avea pofta !