Pizza "olteneasca"

Postat de ANCA in Pizza
12 Feb 2010 | 4788 vizualizari
Pizza "olteneasca"

..pt ca e cu praz:))

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • 1 si 1/2 lingura ulei de masline
  • 1  lingurita sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie granulata
  • Umplutura:
  • 250 g sunca
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • un fir praz
  • doua maini de spanac proaspat, tocat foarte fin
  • 200 g cascaval (sau cat doriti)
  • 100 g branza de oaie
  • Sos picant:
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 ml apa
  • oregano
  • cimbru
  • sos Pimento, sau pasta chilli, dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 2 catei usturoi pisati bine
  • sare, piper

Mod de preparare

Aluatul: ingredientele se pun in masina de paine in ordinea mentionata la programul pentru framantat si dospit. Traiasca Oana, iese perfect blatul asta, dupa reteta ei!!

Sosul: pasta de rosii se dizolva cu apa, si se pune la foc, impreuna cu sucul de rosii. Cand incepe sa clocoteasca, se pun condimentele, si se mai lasa la foc mic 5 minute. Sosul rezultat trebuie sa fie mai vartos, nu foarte subtire.

Sunca se taie julien, ardeiul si prazul rondele subtiri, ciupercile feliute. Cascavalul si branza de oaie se dau pe razatoarea fina, se amesteca, se adauga si spanacul taiat fin, amestecandu-se din nou.

Cand aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca inca 30 min(va mai creste), apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei. Se unge bine aluatul cu sosul de rosii, apoi se aseaza sunca, ciupercile, prazul, ardeiul, iar de-asupra se presara din belsug amestecul de branza+cascaval+spanac.

Se pune la cuptor cca 30 min la 180 grade, mai sus de jumatatea cuptorului.

Buon appetito a tutti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "olteneasca"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Focaccia cu masline

Postat de caroline

Focaccia cu masline

Se pune faina intr-un bol. Drojdia o dizolvam in apa calduta si o amestecam la faina. Adaugam uleiul,putin zahar si sare.Amestecam totul pana devine un aluat moale dar care poate fi modelat....

Citeste continuarea

Pizza cu trei feluri de brânză

Postat de iri_love

Pizza cu trei feluri de brânză

Aluatul: Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină.  Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2010, 21:37
Olteneasca sau neolteneasca ce mai conteaza la cat de bine arata.........
la 12.02.2010, 21:43
am pus ghilimele
la 12.02.2010, 21:55
arata bine, haha eu ma gandeam ca e cu slanina si ceapa ...dar vad ca prazul e spilul.
la 12.02.2010, 21:59
oh God! Rivka, auzi, slana si ceapa!! gata cu d-astea bune, de zilele urmatoare, la cura cu mine, nu mai intru aici!
la 12.02.2010, 23:03

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking