Ingrediente
- Aluat:
- 200 ml apa
- 1 si 1/2 lingura ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 400 g faina
- 1 si 1/2 lingurita drojdie granulata
- Umplutura:
- 250 g sunca
- 5-6 ciuperci proaspete
- 1 ardei rosu
- un fir praz
- doua maini de spanac proaspat, tocat foarte fin
- 200 g cascaval (sau cat doriti)
- 100 g branza de oaie
- Sos picant:
- 2 linguri de pasta de tomate
- 100 ml suc de rosii
- 100 ml apa
- oregano
- cimbru
- sos Pimento, sau pasta chilli, dupa gust
- o foaie de dafin
- 2 catei usturoi pisati bine
- sare, piper
Mod de preparare
Aluatul: ingredientele se pun in masina de paine in ordinea mentionata la programul pentru framantat si dospit. Traiasca Oana, iese perfect blatul asta, dupa reteta ei!!
Sosul: pasta de rosii se dizolva cu apa, si se pune la foc, impreuna cu sucul de rosii. Cand incepe sa clocoteasca, se pun condimentele, si se mai lasa la foc mic 5 minute. Sosul rezultat trebuie sa fie mai vartos, nu foarte subtire.
Sunca se taie julien, ardeiul si prazul rondele subtiri, ciupercile feliute. Cascavalul si branza de oaie se dau pe razatoarea fina, se amesteca, se adauga si spanacul taiat fin, amestecandu-se din nou.
Cand aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca inca 30 min(va mai creste), apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei. Se unge bine aluatul cu sosul de rosii, apoi se aseaza sunca, ciupercile, prazul, ardeiul, iar de-asupra se presara din belsug amestecul de branza+cascaval+spanac.
Se pune la cuptor cca 30 min la 180 grade, mai sus de jumatatea cuptorului.
Buon appetito a tutti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "olteneasca"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|