Pizza patate e formaggio

Postat de JustLoveCookin in Pizza
14 Noi 2010 | 3704 vizualizari
Pizza patate e formaggio

Imi place foarte mult acest tip de pizza,insa de cate ori am mancat-o in pizzerii cartofii de pe ea nu erau copti bine.Asa ca m-am hotarat sa o fac acasa,astfel incat sa pot sa ma bucur de ea pe deplin.

Ingrediente

  Ingrediente pt topping :

  • 2-3 cartofi marime medie
  • 2-3  mozzarella(cred ca ar merge si cascaval)
  • rozmarin,
  • sare

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei (masline)
  • 8 g drojdie proaspata (sau 3 g liofilizata)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Punem faina in mijlocul plansei de lucru sau intr-un vas,si facem o gropita in mijloc.Dizolvam drojdia in apa calduta cu zaharul si o turnam peste faina.Amestecam pana aluatul prinde consistenta,apoi adaugam cele  uleiul de masline si sarea,continuand sa framantam.Sarea trebuie tinuta cat mai mult posibil departe de drojdie.Multi framanta jumatate din faina cu jumatate din apa si sare, iar  cealalta jumatate de faina cu apa in care a fost dizolvata drojdia.Cand aluaturile sunt ferme,se imbina si se mai framanta o data,pana sunt perfect amestecate.Cine nu vrea,poate face cum am explicat mai sus,punand sarea la urma,impreuna cu uleiul.Vom obtine un aluat elastic si relativ moale,oricum,foarte maleabil pe care il punem intr-un castron  acoperit cu folie de plastic.Ar trebui lasat la dospit cca 3 ore,pentru a permite drojdiei sa produca gazul care va “umfla” aluatul,insa eu obisnuiesc sa il pun in cuptorul incalzit la 30 grade, si creste in cca 1 ora jumatate.Trecut acest timp,intindem aluatul prin presare cu degetele direct in tava.NU TREBUIE sa folosim sucitorul NICIODATA cand e vorba de pizza.Dupa ce am intins aluatul in tava,acoperim cu un servet si il mai lasam cca 20 de minute timp in care preparam topping-ul.
Dam drumul cuptorului la 180 grade,lasand sa se incinga bine,e fundamental.
Daca aveti mozzarella in zer,va sfatuiesc sa o scoateti macar 30 minute inainte de a baga pizza in cuptor,pentru ca va lasa zerul pe pizza.Ideal este sa folosim mozzarella pt pizza,care e mai solida si mai uscata.In caz ca aveti in zer,o taiati feliute si o puneti intr-o strecuratoare pentru pasta,in acest fel va mai lasa din zer.
Curatam si taiem feliute foarte subtiri cei 2-3 cartofi.

Intr-o tigaie larga punem o lingura de ulei de masline,iar cand s-a incins adaugam cartofii condimentati cu sare si rozmarin.Ii invartim pana se patrund bine,fiindca timpul de stat in cuptor e prea scurt pentru a-i coace asa cum trebuie,si mai depinde si de tipul cartofului.Cand acestia sunt gata,ii luam de pe foc si ii dam deoparte.

Dam aluatul de pizza uns doar cu ulei la cuptor pentru 8-10 minute,este foarte important mai ales atunci cand se foloseste mozzarella care va lasa zer,sau legume care vor lasa zeama, fiindca exista riscul sa cruzeasca aluatul.Scoatem tava si imprastiem deasupra cartofii,iar peste ei mozarella.
Mai dam o data la cuptor pentru inca 4-7 minute,oricum,pana se topeste mozarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza patate e formaggio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Taie ciupercile cuburi; Toaca busuiocul marunt; Taie ceapa verde fasii oblice; Taie dovlecelul cuburi; Taie rosiile uscate fasii; Taie mozzarella cuburi; Pune ulei...

Citeste continuarea

Reteta Focaccia (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Reteta Focaccia (reteta video)

Intr-un bol puneti faina si grisul,zahar,piper si sare,si jumatate din cimbru si amestecati toate aceste ingrediente.Apoi faceti un orificiu unde puneti drojdie,si peste drojdie puneti jumatate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2010, 10:32
super ,e la favo
la 14.11.2010, 11:18
E absolut delicioasa...
la 16.11.2010, 13:44
foarte buna...trebuie s-o incerc
la 16.11.2010, 20:12
trebuie incercata cu siguranta...e absolut delicioasa...

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking