Ingrediente
- Aluat:
- cca 150 gr faina (7-8 linguri)
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri iaurt
- un praf de oregano uscat
- Topping:
- ketchup
- cascaval feliat
- ardei kapia
- masline negre
- cascaval ras
- oregano, busuioc
- verdeata tocata (patrunjel)
- In plus:
- o tigaie antiaderenta cu capac
- unt sau margarina pentru uns tigaia
Mod de preparare
Mixam oul cu iaurtul, adaugam sarea si praful de copt,apoi faina si mixam in continuare pana obtinem un aluat asemanator celui de clatite, dar mai gros.
Ungem o tigaie antiaderenta cu margarina sau cu unt, turnam aluatul in tigaie.
Peste aluat ungem un strat subtirel de ketchup, apoi asezam ingredientele care vor forma toppingul, dupa preferinta.
Asezam capacul peste tigaie, asezam tigaia oe ochiul mare al aragazului dar redus la minim. Lasam sa se coaca pizza la foc molcom, in primele 10 minute nu ridicam deloc capacul care acopera tigaia.
Coacem pizza cca 20 minute, o transferam apoi pe farfurie si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rapida la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|