Pizza rulata

Postat de Ojo in Pizza
12 Ian 2013 | 2549 vizualizari
Pizza rulata

Banuiesc ca toti am trait acele clipe minunate cand am mancat o pizza. Si atat de mult ne-a prins gustul incat cu urmatoarea ocazie am incercat iar si iar. Astazi vom pregati o pizza.. iesita din comun, dar cu un gust la fel de bun ca cel autohton.

Ingrediente

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 cana apa calda
  • 1 varf sare
  • 2 lg ulei
  • 300 g faina
  • 3 lg seminte de in
  • 3 lg mac
  • 3 lg susan
  • 3 lg marar uscat
  • 1/2 lg seminte de chimen
  • 1 roata de cascaval
  • 1 cutie de porumb
  • 1 cutie de ciuperci
  • 100 g masline
  • 100 g branza telemea
  • 1 ceapa mai mare (optional)
  • 1 ardei gras

Mod de preparare

Desi vedeti o lista luunga de ingrediente, veti vedea ca nu costa foarte mult, iar fiecare ingredient va da aroma sa.

Pentru inceput intr-un castron punem cana de apa calda. Bagam drojdia si cu o furculita o topim. Separat in alt bol, amestecam faina, semintele de in, mac, susan, oregano, chimen, sarea.

Dupa ce s-a omogenizat drojdia cu apa calda, punem uleiul si apoi incepem sa turnam cate putin, faina amestecata cu semintele. Apoi incepem sa framantam cu mana. (daca mai trebuie faina, mai adaugati pana nu se mai lipeste de mana. Totul tine de cat e cana de apa de mare).


Dupa ce a iesit o coca, de forma unui grefruit mare, o lasam la dospit cca. 30 min acoperita.

O luam si o separam in 2.

Intindem apoi jumatatea de coca astfel incat sa fie de lungimea tavii dumneavoastra iar latimea sa fie cam de 20 cm. O parte din coca intinsa va fi unsa cu ketchup, iar peste cealalta se va pune un rand, de sus in jos, de fasii de branza telemea, un rand de masline, ciupercile, apoi peste acestea puneti porumbul, ardeiul si ceapa amestecate, apoi radeti cascavalul.

Se ia partea unsa cu ketchup si se roteste peste cealalta ornata cu ingredientele de mai sus. Se roteste ca un strudel. Apoi se pune pe hartia de copt in tava, si se cresteaza ca painea ca sa se poata coace.

ATENTIE! Se baga la foc mic de la inceput si pana la sfarsit. Se tine cca. 60-70 min.

Optional puteti pune nuci pe deasupra sau susan. Cine prefera carnea, poate pune si carne in ea, mezeluri sau carnea fiarta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rulata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza rulata

Postat de panacris

Pizza rulata

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Mini pizza rulata

Postat de eduard_09

Mini pizza rulata

Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, Intr-un bol amestecam faina cu sarea,facem gaura in mijloc adaugam untul la temperatura camerei,drojdia si treptat adaugam laptele,framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2013, 16:35
Bun venit!
Frumos explicată reţeta în imagini!
Bravo!
la 12.01.2013, 16:38
la 12.01.2013, 17:02
Bine v-am gasit Gabi si merci
la 12.01.2013, 17:10
buna
la 12.01.2013, 17:16
bun venit

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking