Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 ml de apa calduta
- 50 gr de drojdie proaspata sau 2 plicuri de drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- 1 kg faina
- 1 lingurita de sare
- Pentru umplutura:
- 1 kg carne tocata amestec
- 4 cepe
- 4 bucati ardei gras
- 4 rosii
- 1 lingura ulei
- sare si piper
- patrunjel proaspat
- felii de lamaie
Mod de preparare
Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Ceapa, ardeii si rosiile se taie cuburi. Se calesc cu uleiul. Se adauga carnea tocata. Adaugam si patrunjel proaspat tocat si calim in continuare.
Aluatul se desparte in 8 bucati si intindem fiecare bucata. Adaugam umplutura la mijloc si ridicam putin marginile, iar capetele le indoim. Se baga la cuptorul preincalzit. Se tin la cuptor pana incepe sa se rumeneasca marginea. Se serveste cu patrunjel proaspat si cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|