Pizza vegana cu de toate :)

Postat de Adinuta in Vegan / Raw vegan
9 Ian 2011 | 10581 vizualizari
Pizza vegana cu de toate :)

Daca vreti sa incercati o reteta de pizza fara carne, oua si lactate, aflati ca poate iesi foarte gustoasa si chiar bogata! De multe ori cred ca ignoram cat de multe feluri de legume exista acum pe piata si mai ales in perioada postului sau cand vrem sa mancam ceva mai usor, intram in panica si ne intrebam ce sa mai gatim. As fi putut pune chiar mai multe legume la aceasta pizza, insa a iesit destul de incarcata oricum. Stiu sigur ca se poate face clar in mai multe variante, pentru ca optiunile sunt nenumarate :) Nu pretind ca am inventat pizza vegana pentru ca reteta de baza e cam aceeasi pentru orice pizza, insa e o varianta proprie a ei si sper sa va placa si voua! Am incercat sa o fac mai gustoasa prin cele doua sosuri: pesto plus rosie proaspata cu ulei de masline si prin faptul ca am marinat mai intai tofu pentru a-l face mai aromat.

Ingrediente

  • 300 grame faina
  • 150 ml apa
  • drojdie (cam o jumatate de nuca)
  • ierburi provencale
  • sare
  • foarte putin zahar
  • ulei de masline
Pentru topping:
  • tofu afumat pe care l-am marinat (l-am taiat felii si l-am tinut cateva ore in ulei de masline, sare, piper, felii de ceapa, un pic de usturoi)
  • ciuperci champinon
  • ciuperci de padure
  • sparanghel
  • porumb mic
  • masline verzi
  • masline negre
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • ardei iuti (optional)
  • rosii mozaic
  • o rosie mare
Pesto vegan:
  • o cana busuioc verde
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • 2 linguri seminte pin
Sosul rosu:
  • o rosie bine coapta
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Pentru sosul de final:
  • ardei iuti uscati
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pasul 1:Tofu l-am taiat felii de un deget pe care le-am pus la marinat cu ulei de masline, felii de ceapa, usturoi, sare si piper.

Drojdia am inmuiat-o cu putina apa calduta si un praf de zahar. Cand s-a umflat pufos am pus-o peste faina de grau, am adaugat apa, un praf de sare, o lingura de ulei de masline, ierburile aromate si am framantat un aluat elastic pe care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat cam o ora la crescut.

Pasul 2: Cand aluatul s-a facut mare si frumos, l-am impartit in doua si l-am intins in formele de pizza. Am pus in blender busuiocul, semintele de pin si sarea de mare si am mixat bine. Pentru ca nu am facut o cantitate mare, initial era cam grunjos sosul si l-am trecut si prin presa de usturoi :) Apoi am amestecat cu ulei de masline si l-am intins peste aluatul de pizza. Am clatit blenderul si am pus in el o rosie, sare, piper, putin ulei de masline si am facut o pasta fina. Initial ma gandeam sa o pun putin pe foc, insa m-am razgandit cand am gustat-o. Daca rosia este coapta si chiar are gust din acela parfumat de fruct adevarat, este excelenta in stare cruda. Am pus acest sos peste cel pesto.

Pasul 3: Am dat tofu prin razatoare si l-am pus peste blatul de pizza, iar apoi restul de legume. Am dat pizza la cuptorul incins pentru 10 minute. Apoi, in rasnita de cafea am pus cativa ardei iuti uscati si i-am facut praf, ha ha! Iar praful rezultat l-am amestecat cu ulei de masline. Cu acest sos am stropit pizza cu moderatie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegana cu de toate :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pate de nuci

Postat de andaoana

Pate de nuci

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai...

Citeste continuarea

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

Postat de panacris

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

Legumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 18:18
Super idee,arata foarte bine si sunt convinsa ca e foarte buna
la 09.01.2011, 18:20
Foarte aromata si apetisanta
la 09.01.2011, 18:32
wow..............cat de bine mai arata..........o portie se poate?
la 09.01.2011, 18:35
Mmm, ce bine arata! o felie mare si pentru mine
la 09.01.2011, 18:41
Excelenta prezentare!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking