Pizza XXL cu blat pufos

Postat de Giana in Pizza
4 Noi 2013 | 11191 vizualizari
Pizza XXL cu blat pufos

Imi place pizza facuta in casa si sa fie cu de toate.

Ingrediente

Blat:

  • 250 ml iaurt
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 2-3 linguri cu ulei
  • faina cat cuprinde (cca. 600 g)

Toping:

  • 1 carnat uscat de casa
  • 5 felii de parizer (eu am folosit salam de vita)
  • 3 crenvursti (de pui)
  • 150 g ciuperci (proaspete sau din conserva)
  • 25 masline
  • sos de rosii (eu folosesc sos de rosii cu ardei, usturoi si ierburi aromate preparat acasa)
  • 1 ardei rosu (am folosit ardei copt pus la congelator)
  • 200 g cascaval
  • 100 g branza uscata
  • oregano

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in putina apa calda si le lasam putin deoparte. Adaugam iaurtul, sarea, zaharul si uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini si trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul si il punem in tava unsa cu ulei, sau tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava cea mai mare de la cuptorul electric. Daca folositi tava de aragaz ies 2 blaturi din cantitatea aceasta de aluat.

Intepam blatul cu furculita si il ungem cu sos de rosii. Adaugam topingul dupa preferinte, toate ingredientele taiate feliute, cascavalul si branza date prin razatoare. Deasupra am mai pus putin suc de rosii preparat acasa si oregano.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C si o coacem aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza XXL cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu legume si branza pecorino

Postat de simona72

Pizza cu legume si branza pecorino

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul pe masa de lucru, i-am dat...

Citeste continuarea

Pizza cu carciofi si piept de pui

Postat de comanligia

Pizza cu carciofi si piept de pui

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute. Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2013, 11:39
ce fain arataaa...!!!!
la 04.11.2013, 11:42
Multumesc Alina, se putea si mai bine
la 04.11.2013, 11:46
Giana chiar ma gandeam ce sa mananc , tare buna este ..carnat de casa
la 04.11.2013, 11:56
Sa ai pofta Anca. Eu am facut pentru pachetel pentru ca se pastreaza blatul foarte bine cateva zile.
la 04.11.2013, 12:03

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking