Placinta americana cu mere si sos de vanilie

Postat de Luana in Dulciuri
6 Noi 2014 | 8058 vizualizari
Placinta americana cu mere si sos de vanilie

Ingrediente

Pentru tarta

  • 35o gr faina
  • un praf de sare
  • 30 gr zahar
  • 200 gr unt rece taiat cuburi
  • un ou mediu
  • 50 ml lapte rece

Pentru umplutura de mere

  • 5-6 mere
  • 50 gr zahar tos
  • 80 gr zahar brun
  • o lg suc de lamaie
  • o lg scortisoara
  • 30 gr unt
  • 20 gr amidon

Sosul de vanilie

  • 10 galbenusuri
  • 150 zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 1 litru smantana
  • smantana lichida

Mod de preparare

Tarta

Se amesteca faina cu sarea si zaharul . Se adauga untul pana devine o compozitie faramicioasa.Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider 30 minute.

Intre timp pregatim umplutura .

Merele se curata de coaja si se taie cubulete , se pun intr-un castron cu zaharul alb si brun, sucul de lamaie si scortisoara.

Se lasa 15 minute pana se obtine un suc de la ele. Sucul rezultat de la mere se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic pana se reduce putin. Luam de pe foc si adaugam amidonul . Adaugam peste mere.

Se scoate aluatul si se imparte in 2.

Se intinde o bucata si se formeaza un cerc si se pune intr-o tava rotunda cu fund detasabil  Compozitia de mere se toarna peste aluat.

Din partea a 2-a de aluat se face fasii si se imlpetesc peste umplutura .

Se da la cuptor 40 -50 min pana devine aurie .

Crema de vanilie este prezentata in reteta numarul 120 - .http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-vanilie-pentru-tarte-66249.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

Crusta: Topim untul, il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii maruntim in robot. Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele. Asezam un inel detasabil, cu diametrul de...

Citeste continuarea

Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100

Postat de CameliaComan

Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2014, 20:28
Ete la ea ce fitzos a trantit sosul ala! Se crede la Masterchef ))
Baaai, chiar arata bine ce-ai facut tu
la 06.11.2014, 20:30
ina )
la 06.11.2014, 20:30
nush cum de mi-a iesit
la 06.11.2014, 20:30
la 06.11.2014, 20:34

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking