Ingrediente
- 1 pachet de foi de placinte
- pt umplutura:
- 300 gr cas de vaca
- 300 gr cascaval
- 200 gr smantana
- 200 gr iaurt
- 5 oua
- sare
- 1 legatura marar
- 2 legaturi leurda(de la congelator am avut eu)
- pt deasupra:
- 3 oua
- 200 gr iaurt
- 200 ml lapte dulce
- 1 praf de sare
- 2 lingurite seminte de in
- pt servit: smantana
- pt uns foile: 250 ml ulei
- pt uns tava: 2 linguri ulei+2 linguri faina
Mod de preparare
Pt aceasta placinta am folosit tava mare a aragazului(cea care este cu marginile mai inalte). Se unge tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se pune o foaie de placinta, se unge cu ulei si se continua cu inca doua foi.
Pt umplutura: casul si cascavalul se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga ouale, smantana, iaurtul si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca. Se taie mararul cat mai fin si leurda fasii de aproximativ 1 cm. Se amesteca verdeturile cu branzeturile. Dupa cele trei foi puse in tava se pune jumatate din umplutura, se pun alte trei foi, unse fiecare cu ulei, restul de umplutura si alte 3-4 foi, cate va raman, unse cu ulei.
Pt deasupra: se amesteca cele 3 oua cu un praf de sare, lapte dulce si iaurt. Dupa ce am terminat de aranjat placinta in tava, se taie usor cu varful unui cutit bine ascutit, placinta in patrate. Se pune amestecul de oua cu lapte si iaurt, se ridica putin marginile cu cutitul sa intre amestecul si pe dedesupt si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pt 40 minute. Lasati sa se racoreasca, portionati si serviti cu smantana. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|