Placinta Ciobaneasca

Postat de deliciousflavours in Mancaruri cu carne
9 Oct 2011 | 8222 vizualizari
Placinta Ciobaneasca

M-am gandit destul de mult cum sa traduc titlul acestei retete, pe care o am dintr-o carticica cu retete unguresti....si pana la urma am ajuns la aceasta denumire :))

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 50 gr unt
  • 2 foi de dafin
  •  cimbru
  • sare, piper
  • 300 gr carne macinata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 conserva mica mazare

  Pentru piureul de cartofi:  

  •  5-6 cartofi
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Incingem untul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete mici, adaugam foile de dafin si putin cimbru. Lasam sa se prajeasca aprox 5-7 minute. Adaugam carnea macinata, pasta de rosii, condimentam cu sare si piper, adaugam putina apa si lasam sa fiarba bine pana scade apa. Cand devine de consistenta unui sos adaugam mazarea si mai lasam pe foc circa 5 minute.

Intre timp pregatim si piureul folosind ingredientele de mai sus.

Intr-un vas yena asezam carnea macinata iar deasupra punem piureul. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana cartofii devin aurii (aprox 20-25 minute). Eu n-am mai avut rabdare si am scos mai repede... :P

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Ciobaneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei umpluti

Postat de AlexTeacher

Dovlecei umpluti

Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura; Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea...

Citeste continuarea

Tochitura cu mamaliga

Postat de licurici_lra

Tochitura cu mamaliga

Se pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2011, 14:27
buna
la 09.10.2011, 14:29
Foarte buna
la 09.10.2011, 14:33
Valeu cum arata
la 09.10.2011, 14:45
bunaaaaa, de dai cu caciula dupa caini...
la 09.10.2011, 14:52
interesanta reteta si f faina..am crezut ca-i prajitura

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking