Placinta ciobanului -Shepherd's pie

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
31 Dec 2013 | 7226 vizualizari
Placinta ciobanului -Shepherd's pie

Pentru aceasta reteta am tras cu ochiul la Gordon Ramsey.

Ingrediente

  • 1 kg carne vita =+porc
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 buc praz
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri sos worchester
  • 1 pahar suc rosii
  • sare
  • Pt pireu
  • -1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 1 varf cutit praf nucsoara
  • 100 gr smantana
  • 100 gr parmezan
  • sare
  • unt si pesmet pentru uns tava
  • mazare verde

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele . Curatati si feliati ciupercile.

Ceapa + prazul se toaca , morcovul se razuieste . Caliti usor in ulei .

Adaugati carnea tocata ,ciupercile, sare , sosul worchester si cimbrul.

Incorporati faina alba si sucul de rosii in compozitia de carne .Fierbeti 5 min.

Cartofii curatati si taiati cuburi mari ii fierbeti in apa sarata .

Faceti din cartofi un pireu in care incorporati smantana , nucsoara si ou .

Tapetati o tava mare cu unt si pesmet .

Prima data puneti compozitia de carne .apoi deasupra pireul de cartofi .

Presarati cu parmezan si dati la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste .

Serviti placinta cu garnitura de mazare verde fiarta si muraturi asortate preferate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului -Shepherd's pie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Postat de Constelatialeu

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati...

Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Postat de sufletista

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2013, 05:06
la 31.12.2013, 05:58
Sincer, mi-e frica de astfel de retete. Am preparat in vara placinta taraneasca dupa o reteta englezeasca de la Ioana e-retete si nu ne-a placut mai deloc. Se facea cam la fel. ... Gusturi si gusturi ...
la 31.12.2013, 07:20
la 31.12.2013, 08:32
la 31.12.2013, 08:35

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking