Ingrediente
- 1 kg carne vita =+porc
- 500 gr ciuperci champignon
- 1 morcov mare
- 1 ceapa
- 1/2 buc praz
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 lingura faina alba
- 2 linguri sos worchester
- 1 pahar suc rosii
- sare
- Pt pireu
- -1 kg cartofi
- 1 ou
- 1 varf cutit praf nucsoara
- 100 gr smantana
- 100 gr parmezan
- sare
- unt si pesmet pentru uns tava
- mazare verde
Mod de preparare
Curatati si spalati legumele . Curatati si feliati ciupercile.
Ceapa + prazul se toaca , morcovul se razuieste . Caliti usor in ulei .
Adaugati carnea tocata ,ciupercile, sare , sosul worchester si cimbrul.
Incorporati faina alba si sucul de rosii in compozitia de carne .Fierbeti 5 min.
Cartofii curatati si taiati cuburi mari ii fierbeti in apa sarata .
Faceti din cartofi un pireu in care incorporati smantana , nucsoara si ou .
Tapetati o tava mare cu unt si pesmet .
Prima data puneti compozitia de carne .apoi deasupra pireul de cartofi .
Presarati cu parmezan si dati la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste .
Serviti placinta cu garnitura de mazare verde fiarta si muraturi asortate preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului -Shepherd's pie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|