Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 1 pachet foi de placinta din comert
- 1 pachet branza de vaci (250 gr)
- 200 ml smantana
- 2 oua
- zahar
- 2-3 pliculete zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa
- stafide (optional)
- ulei pt uns foile
Mod de preparare
Am lasat foile sa se dezghete la temperatura camerei, apoi le-am desfacut una cate una. Intre timp am tapetat tava cu hartie de copt, apoi am trecut la asezat foile in tava, ungandu-le pe fiecare cu ulei.
Am procedat asa cu jumatate din foi (acestea constituind baza placintei mele).Am adaugat umplutura de branza (am mixat bine branza cu smatana, ouale, zaharul, plicurile de zahar vanilat si coaja de lamaie--n-am avut stafide, de data asta). Urmatoarea operatiune a fost sa "invelesc" branzica, asa ca am intins peste ea restul de foi de placinta ramase, si pe care le-am uns din nou cu ulei (foaie, ulei, foaie, ulei etc), inclusiv pe ultima :)
Am dat placinta la cuptor pana s-a rumenit, iar toata casa mea s-a umplut de aroma!
Iar dupa ce s-a racit, am portionat-o si am servit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|