Plăcintă cu brânză sărată

Postat de diaconta in Aperitive / Garnituri
1 Oct 2011 | 5052 vizualizari
Plăcintă cu brânză sărată

Mă apucase pofta de o placintă cu brânză sărată şi mă gândeam că poate aşa nu voi mai face prajitura.N-am reusit sa fac azi prajitura din cu totul alte motive,poate scap şi mâine de tentaţie pentru ca plec teleleu pe la Cheile Tătarului,sau poate mai prind o plimbare cu balonul deasupra Baii Mari.Iar m-am pus pe povestit,mai bine va zic cum e cu placinta .

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 2 oua
  • O lingurita zahar
  • Sare
  • Lapte
  • 3 linguri ulei
  • 500 gr branza de oaie
  • 200 gr branza Esquisa de capra
  • cateva felii de sunca
  • 3 linguri smantana
  • Marar
  • gogosar
  • un galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu  zaharul ,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.

Faina se amesteca cu putina sare.Se pune drojdia ,ouale batute,se adauga cate putin lapte caldut si se framanta.Coca trebuie sa aiba o consistenta mai moale ca sa putem framanta.Adaugam si uleiul si framantam pana cand se desprinde de pe vas.Acoperim vasul cu un prosop si lasam într-un loc caldut pana cand îsi dubleaza volumul.

Amestecam cele doua tipuri de brânza,punem si smantana,sunca taiata bucati,mararul si felii de gogosar.

Intindem o foaie de aluat,o asezam într-o tava unsa cu unt(eu am folosit un vas de yena),punem umplutura deasupra,apoi cealalta foaie.Ungem deasupra cu galbenus de ou si punem la cuptor pentru 45 de minute.

Se poate consuma calda sau rece,eu o prefer rece.

 

       Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Postat de katty

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Intr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...

Citeste continuarea

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

Postat de rocsi_1612

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2011, 23:20
foarte frumoasa si foarte delicioasa placinta!!!
la 01.10.2011, 23:22
Elena_Daria multumesc,chiar e buna
la 02.10.2011, 00:29
hmm ce bunatate avem aici , arata minunat
la 02.10.2011, 08:29
Dana hai la masa
la 02.10.2011, 10:05
mmm arata intr-un mare fel!!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking