Placinta cu branza si legume

Postat de FlaviaD in Aperitive / Garnituri
3 Aug 2013 | 3007 vizualizari
Placinta cu branza si legume

Aveam chef de o placinta facuta in casa si fiindca nu doream varianta clasica de placinta cu branza, mi-am stors creierii vreo jumatate de zi si m-am hotarat asupra placintei cu branza si legume. Fiindca imi plac foarte mult ciupercile, era musai sa le adaug in fabuloasa placinta de casa si fiindca vreau sa ne bucuram de o cantitate cat mai mare de substante nutritive pe care o procuram din mancare, aceasta placinta a luat nastere dintr-un mix de fainuri. Adica am folosit faina neagra impreuna cu faina de secara la care am adaugat si faina de tarate de grau. Aceasta din urma am adaugat-o fiindca imi doream sa nu aiba aspectul acela plat de foaie de placinta, ci dimpotriva imi doream sa fie un pic rustica, adica un pic zgrumturoasa :)

Ingrediente

  • 200 g branza de oaie
  • 100 g cartofi
  • 300 g ciuperci
  • 100 g varza chinezeasca
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri de iaurt
  • faina neagra, faina de secara, faina de tarte de grau
  • drojdie
  • condimente (sare, chilli, piper alb, busuioc, oregano)
  • ulei pentru uns -seminte de susan

Mod de preparare

Pentru aceasta placinta am folosit branza de oaie, ciuperci proaspete, cartofi, rosii cuburi din conserva si varza chinezeasca. Placinta mea cu branza si legume a luat nastere in felul urmator: am dizolvat drojdie in apa – doua cani de apa mai exact – apoi am adaugat sare si faina neagra impreuna cu cea de secara si cu cea de tarate de grau. In ceea ce priveste cantitatea de faina nu pot spune exact cat am folosit fiindca recunosc ca am pus dupa ochi. Pentru fragezime am adaugat si cateva linguri de iaurt. Am amestecat totul bine si am framantat pana ce am obtinut un aluat de textura aluatului pentru paine. L-am lasat cam 30 de minute la dospit. Aluatul acesta merge pastrat la frigider in folie alimentara pret de cateva zile, asta daca faceti prea mult si nu doriti sa-l aruncati.

Cand aluatul a fost suficient de tare, l-am impartit in doua parti egale, m-am uns cu ulei pe maini si am intins cu palmele o bucata de aluat in tava in care urma sa coc placinta . Am folosit o tava intinsa pe care am uns-o si pe ea cu ulei de susan.

Dupa ce am asezat prima foaie de placinta, am deschis o cutie de rosii cuburi si jumatate din cutie am intins-o pe prima foaie. Am incercat sa distribui atat sosul, cat si cuburile de rosii in mod egal.

Urmatorul pas a fost sa tai cativa cartofii felii, nici prea groase, dar nici prea subtiri si sa le asez uniform pe foaia de placinta. Apoi am taiat ciupercile felii si le-am asezat peste feliile de cartofi, iar peste ciuperci am presarat varza chinezeasca taiata grosier.

Pe deasupra am presarat sare, oregano, busuioc, piper alb si chilli si jumatate din cantitatea de rosii cuburi care ramasesera in cutie. Peste sosul de rosii am asezat branza de oaie taiata felii subtiri si distribuite uniform pe suprafata foii de placinta. Branza se va topi si se va intinde peste si printre legume. La final se vor observa legumele straturi, iar ultimul va fi stratul de branza.

Dupa ce am distribuit si feliile de branza, am asezat si a doua foaie de placinta – din a doua jumatate de aluat pe care l-am modelat cu mana si la fel l-am intins in tava peste legumele asezate pe prima foaie. Deasupra am turnat sosul de rosii care mai ramasese in cutie si deasupra, m-am gandit ca ar merge bine, am presarat o mana de seminte de susan. Ideea n-a fost rea fiindca datorita semintelor de susan placinta noastra a capatat o aroma aparte.

Am dat totul la cuptor pentru aproximatix 30 de minute. Si daca vreti sa stiti cum a iesit, va astept pe www.gatituleojoaca.net :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2013, 09:02
Arata tare bine si cred ca e si buna
la 03.08.2013, 10:26
Grozava!
la 03.08.2013, 10:42
buna
la 03.08.2013, 11:28
buna
la 03.08.2013, 12:47
super!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking