Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere)

Postat de susu in Prajituri
29 Dec 2009 | 13348 vizualizari
Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere)

Ingrediente

  • Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar potrivite
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  • 1 lingurita otet
  • 400 gr. faina cernuta de 2 ori
  •  Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  •  500 g branza vaci
  • 1 pahar zahar
  • stafide inmuiate in rom si scurse
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 lingurite gris care se presara  peste compozitia de branza
  • Se amesteca toate in bol ( galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma).Peste branza se presara grisul peste tot. 
  • Pentru umplutura de dovleac:
  • Dovleac cat doriti (eu am folosit 1 kg si 300 gr cantarit cu tot cu coaja) zahar dupa gust,
  • scortisoara dupa gust ( daca doriti sa nu se schimbe culoarea dovleacului nu mai puneti scortisoara)
  • Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu 60 gr unt si  zahar. Punem apoi scortisoara, esente (vanilie, rom).
  •  Pentru umplutura de mere:  
  • 2 kg de mere curatate de coaja se dau prin razatoarea mare si se calesc in 60 gr unt si zahar dupa gust. Lasi sa scada si la sfarsit adaugi 1 lgt rom, esenta de vanilie sau zahar vanilat si putina scortisoara. Reteta se face cu 1 kg de mere dar eu am facut cu 2 kg ca sa iasa mai inalta si cu mai multa umplutura. Cantitatile pentru aluat sunt valabile pentru o compozitie(un fel de placinta), daca se fac toate trei:mere, branza si dovleac se treipleaza cantitatile adica 21 linguri lapte, 21 linguri ulei etc   

Mod de preparare

Mod de preparare aluat:

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana  obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C. Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perle din brânză

Postat de Ade200

Perle din brânză

Aluatul: Se amestecă făina cu drojdia uscată şi se lasă 15 minute. Se bat ouăle cu sarea. Se încălzeşte laptele, se adaugă untul, zahărul şi coaja de lămâie şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2011, 12:08
la 27.01.2011, 18:23
acuma ma apuc si eu sa fac placinta cu mere sper sa imi iasa aluatul asta

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking