Placintă cu carne a la finu’ Victor

Postat de Andrei Craitoiu in Mancaruri cu carne
10 Apr 2009 | 12342 vizualizari
Placintă cu carne a la finu’ Victor

După ce v-am prezentat cum se pregăteşte un pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit, astăzi vă invit să aflaţi cum pregătim o plăcintă cu carne.

Ingrediente

  • - 3 legături de mărar
  • - 3 legături pătrunjel
  • - 3 legături ceapă verde
  • - 250 grame ciuperci proaspete Champignon
  • - 250 grame ciuperci proaspete Pleurotus
  • - 1,5 kg de carne tocată de vită şi porc
  • - 500 grame de carne de mici
  • - 11 ouă
  • - 300 grame caşcaval
  • - unt
  • - ulei de măsline
  • - sare, piper, enibahar, măghiran, nucşoară şi busuioc
  • - 1 pachet foi de plăcintă
  • - 3 căţei de usturoi
  • - 2-3 cepe uscate

Mod de preparare

- se pune o tigaie adîncă pe foc, se pune ulei de măsline şi se aromatizează cu 3 căţei de usturoi tăiaţi potrivit.

- după ce usturoiul s-a rumenit puţin, se adaugă cele 2-3 cepe uscate tăiate mărunt şi se rumenesc pînă cînd capătă tentă de auriu.

- se adaugă 250 grame de ciuperci proaspete Champignon tăiate felii şi 250 grame de ciuperci Pleurotus tăiate cuburi mai mari.

- după 4-5 minute se adaugă carnea tocată de vită şi porc şi carnea de mici.

- se amestecă totul bine cu o lingură de lemn şi se ţine pe foc pînă cînd carnea şi-a schimbat culoarea în totalitate şi se evaporă cît de cît apa lăsată de la carne şi de la ciuperci. În acest timp se adaugă cît luaţi între degete: sare, piper, enibahar, măghiran, nucşoară şi puţin mai mult busuioc(o linguriţă cu vîrf)

- cînd carnea şi-a schimbat culoarea în totalitate şi a mai dispărut apa, se ia vasul de pe foc şi se pune la răcit compoziţia.

- după ce s-a racit bine, în compoziţie se pun cele 9 legături de verdeaţă proaspătă (mărar, pătrunjel, ceapă verde) tăiate mărunt.

- se adaugă 10 ouă şi se amestecă bine.

- se adaugă caşcaval, aproximativ 200 de grame tăiat feliuţe-solzişori( pentru că se leagă mai bine compoziţia atunci cînd va fi pusă la cuptor) şi se amestecă bine.

- se tapetează tava cu unt şi puţin ulei de măsline.

- se pun foi de plăcintă care se ung cu ulei pe fiecare rînd.

- se adaugă toată compoziţia şi apoi se rad 50 grame de caşcaval, pe răzătoarea mică.

- se pun foi de plăcintă deasupra şi apoi se ung cu un ou bătut.

- se introduce tava în cuptorul încins la 160-180*C şi se ţine apoi la foc potrivit pînă cînd se rumeneşte frumos plăcinta. Cînd este gata se scoate puţin din cuptor, se mai rad şi celelalte 50 de grame de caşcaval, se pune din nou în cuptor şi după 2-3 minute se închide focul la cuptor.

- se mai ţine în cuptor timp de 15 minute după care se scoate şi se taie în porţii mari. Poftă bună!

PS1: Am avut şi un desert delicios. Tot o plăcintă, dar cu mere, multe stafide, scorţişoară, etc. Nu am mai avut timp să fac poze din timpul preparării, dar vă prezint trei poze de final (pe care le vedeţi în galeria de mai sus). Nu-i aşa că v-a lăsat gura apă?

PS2: Doua plăcinte în aceaşi zi, un adevărat regal gastronomic. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintă cu carne a la finu’ Victor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole uscata cu afumatura

Postat de cristeena20

Fasole uscata cu afumatura

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si...

Citeste continuarea

Chiftelute cu sos la cuptor

Postat de caroline

Chiftelute cu sos la cuptor

Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor. Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2009, 18:14
ANDREEEEEEEEEEEEEEEEEEI lesinam aici
la 17.01.2009, 18:53
Wooooow! chiar ca mi-a lasat gura apaaaa! arata super de tot! felicitasiones
la 17.01.2009, 19:19
Am facut ulcer numai ca ma uit
la 17.01.2009, 21:11
Ha, ha, ha, emoticon care se tavaleste pe jos
Am si eu o reteta de placinta cu carne, e cu pui si vreau s-o fac si eu curand
la 18.01.2009, 00:51
Arata intr-un mare fel, arta culinara

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking