Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
20 Iul 2021 | 2053 vizualizari
Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)

Dupa reteta de sarmale cu frunze de Mangold va propun o placinta. De data aceasta am gasit o varietate colorata, seamana chiar bine cu rubarba dar atentie la rubarba nu se mananca frunzele caci sunt toxice. Mangoldul sau swiss chardul arata ca frunzele de sfecla, doar ca sunt mai mari si mai carnoase https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/placinta-cu-carne-si-frunze-de-mangold.html

Ingrediente

  • 1 legatura bio de mangold
  • 350 g carne tocata (150 gr de vita si 200 gr de porc)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 50 g de bulion concentrat de rosii
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • foaie de dafin, cimbru uscat
  • 100 ml de sos de rosii de casa

Mod de preparare

Taiati si-ndepartati tijele. Spalati bine foile si tijele. Taiati tijele bucatele.. Pregatiti apoi foile, indepartati vena din mijlocul foilor (pastrati-le pentru umplutura).

Puneti foile 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece  Scurgeti-le si rezervati. 

Pregatiti umplutura. Spalati si tocati venele de mangold pastrate . Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.  Intr-o tigaie sotati ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu un pic de boia de ardei.  Adaugati tijele si venele de mangold si reveniti impreuna 5-8 minute amestecand.

Puneti apoi carnea tocata si reveniti impreuna 5 minute. Adaugati bulionul si 100 ml de apa amestecati si gatiti 10 minute.

Intr-un vas de gratin uns cu ulei, puneti frunze de mangold pe fund si pe pereti. Puneti un strat de carne, apasati bine, acoperiti cu foi, din nou un strat de carne apasati , inchideti totul cu foile de pe peretii vasului si acoperiti cu alte foi.  Puneti cimbru uscat, o foaie de dafin si varsati 100 ml de apa calda.

Acoperiti vasul si dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 50 de minute.

Am rasturnat placinta (atentie la lichidul fierbinte) si am pus peste ea sos de rosii de casa. Am lasat inca 15 minute la cuptor.

Serviti cu smantana, paine completa (sau mamaliga).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sheperd's Pie

Postat de simona72

Sheperd's Pie

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 2 minute. Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robotul de...

Citeste continuarea

Placinta cu foi, carne si ciuperci

Postat de ancutsa

Placinta cu foi, carne si ciuperci

  Intr-un castronel, se pregateste maiaua: se faramiteaza drojdia cu o furculita, se adauga 100 ml apa, zaharul si 3 linguri de faina, amestecand pana se obtine o pasta mai moale. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2021, 21:20
la 20.07.2021, 21:37
la 20.07.2021, 21:58
la 20.07.2021, 23:17
Acum vreo 15 ani am primit seminte de mangold si mi-am umplut gradina cu ele . Din pacate nuam stiut cum sa le folosesc . Le-am incercat crude in salate si nu mi-au placut . Din pacate pe atunci nu aveam atatea mijloace de informare
la 21.07.2021, 05:42

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking