Plăcintă cu cartofi

Postat de madi_marin in Aperitive / Garnituri
27 Iun 2012 | 4545 vizualizari
Plăcintă cu cartofi

De mult aveam în plan să fac plăcinta asta. Se pregăteşte rapid şi e şi foarte bună servită atât caldă cât şi rece.Umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 200 ml apă fierbinte
  • 200 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • făină
  • Umplutura:
  • 5 cartofi
  • 1 carnat afumat
  • 1 ficat de curcan
  • 3 felii mezel (pastramă, muşchi)
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri de lapte
  • sare grunjoasă

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul pentru cele două foi: se amestecă apa cu uleiul, sarea şi praful de copt, apoi se adaugă făină cât să obţinem un aluat nelipicios .Se lasă deoparte.

Pentru umplutură: se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe micuţe. Se pun la fiert . Când sunt gata se scurg.

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei, apoi se adaugă şi mezelurile tăiate mărunt , la fel si ficatul de curcan. Se lasă câteva minute la foc potrivit amestecând continuu, apoi se adaugă pasta de tomate şi un pic de apă şi se lasă să fiarbă cam 10 minute. Se pun cartofii şi se amestecă. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Din aluat se fac două foi, una mai mare şi una mai mică.Cu foaia mare se îmbracă tava tapetată cu hârtie de copt, ridicându-se un pic şi pe pereţii acesteia, se adaugă umplutura şi foaia a doua deasupra umpluturii. Se unge cu gălbenuşul frecat cu 2 linguri de lapte şi se presară un pic de sare grunjoasă. Se coace cam 30 de minute la foc potrivit.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Placinta de cartofi la tigaie

Postat de katty

Placinta de cartofi la tigaie

Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari. Ii punem la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2012, 22:20
foarte buna!
la 27.06.2012, 22:21
arata frumos si cred ca si gustul e pe masura
la 27.06.2012, 22:22
buna buna
la 27.06.2012, 22:23
ce bine arata
la 27.06.2012, 22:24
place...

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking