Placinta cu cartofi sau branza, de la mama

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2010 | 11197 vizualizari
Placinta cu cartofi sau branza, de la mama

Ce poate fi mai bun decat mancarea ca la mama acasa ?

Ingrediente

400 g faina

300 g cartofi sau 150 g branza sarata

marar verde

2 fire ceapa verde.

apa calduta

ulei

sare

Mod de preparare

Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta ,cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framanta foarte bine si in timp ce framanti , adaugi uleiul putin cate putin.
Se fierb cartofii si se rade branza care poate fi amestecata cu marar si ceapa verde.
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mana .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se strange in forma de spirala .
Se intinde putin cu sucitorul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi sau branza, de la mama" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu dovlecei si parmezan

Postat de Ela68

Placinta cu dovlecei si parmezan

1. Aluatul se lasa la dezghetat.  2. Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se presara sare si se lasa cateva minute sa iasa apa din ei. Se scurg bine si se...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne si branzeturi

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu carne si branzeturi

Ciupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2010, 08:33
buna dimineata!si eu vreau una cu branza!
la 09.05.2010, 09:07
si eu tot cu branza.....vin si cu furculitele...........
la 09.05.2010, 09:15
mmmm, cred ca-i buna rau
la 09.05.2010, 09:39
si io vreau
la 09.05.2010, 11:18
super bune

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking