Ingrediente
- Foi
- 2 oua
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri apa
- 7 g amoniac
- 1 praf de copt cu sofran
- faina cat sa facem un aluat nu foarte tare,care se poate intinde
- Umplutura
- 400 g Crema de branza natur de la Delaco
- 200 g smantana cu 40% grasime
- 200 g zahar
- 6 oua
- 1 plic finesse vanilie boubron
- 100 g stafide aurii
Mod de preparare
Foi:
Ouale cu zaharul le mixam bine,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi apa,la final amoniacul cu praful d ecopt stins cu putin otet si faina.Omogenizam si formam un aluat suficient de care,sa se poata intinde.Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi.
Umplutura:
Crema de branza,smantana si zaharul le amestecam bine,apoi adaugam ouale si vanilia si la final stafidele.
Intindem prima foaie direct pe hartia de copt si apoi o asezam in tava ( 22/35 cm) intepam foaia cu furculita si apoi turnam umplutura.Foaia a doua o intindem tot pe hartie de copt si o asezam deasupra umpluturii,apoi scoatem hartia de copt.E mai usor de manevrat sa intindem direct pe hartie de copt.Cu un bat de frigaruie intepam aluatul din loc in loc.
Bagam tava la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 40 min ( depinde de cuptorul fiecaruia).Cand trece testul scobitorii scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca ca sa putem sa o portionam bine.Eu mi-am taiat un colt asa calda,scoasa din cuptor pentru ca asa-mi place. Portionam si apoi pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|