Placinta cu foi fragede si branza dulce

Postat de Sim0naWorld in Prajituri
18 Iul 2012 | 15704 vizualizari
Placinta cu foi fragede si branza dulce

Cu cateva modificari, reteta este a lui Gaby, caruia ii multumesc :-*

Ingrediente

Foi:
  • 4 linguri untura
  • 650 g faina alba 000
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • sare
Umplutura:
  • 850 g branza dulce de vaci de casa
  • 6 oua
  • 3 linguri gris
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou ptr uns

Mod de preparare

Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele. Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm. Am impartit aluatul in doua, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul prima foaie. Am uns tava cu unt si am asezat tava. Am dat la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.

Am pregatit si cealalta foaie, si am amestecat ingredientele pentru umplutura, mixandu-le bine-bine. Pentru ca branza mea a fost mai uscata, nu am adaugat decat 3 linguri de gris, dar am marit numarul de oua. Am scos tava din cuptor si am pus umplutura, iar deasupra am pus cealalta foaie. Am intepat foaia cu o furculita, apoi am uns cu oul batut. Am dat la cuptor ptr 40 minute, sau pana cand placinta este rumena. Cand a fost gata am pudrat-o cu zahar pudra, am portionat-o si am papat pe fuga cateva bucati!  Cate o bucata ptr fiecare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi fragede si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mini eclere

Postat de eumimi

Mini eclere

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe...

Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de Geanina87

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2012, 17:42
cica prima e servita, nu ?
buna tare, as papa cu tot cu farfurie
la 18.07.2012, 17:43
arata bestial,tare as papa o bucatica!
la 18.07.2012, 17:47
buna rau de tot!!
la 18.07.2012, 17:58
nu-i a mea)))
da-i buna
fain ti-a iesit.
la 18.07.2012, 18:01
Gabi

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking