Ingrediente
Foi:
- 4 linguri untura
- 650 g faina alba 000
- 1 lingurita praf de copt
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- sare
Umplutura:
- 850 g branza dulce de vaci de casa
- 6 oua
- 3 linguri gris
- coaja de lamaie
- esenta de rom
- 4 linguri zahar
- 1 ou ptr uns
Mod de preparare
Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele. Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm. Am impartit aluatul in doua, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul prima foaie. Am uns tava cu unt si am asezat tava. Am dat la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.
Am pregatit si cealalta foaie, si am amestecat ingredientele pentru umplutura, mixandu-le bine-bine. Pentru ca branza mea a fost mai uscata, nu am adaugat decat 3 linguri de gris, dar am marit numarul de oua. Am scos tava din cuptor si am pus umplutura, iar deasupra am pus cealalta foaie. Am intepat foaia cu o furculita, apoi am uns cu oul batut. Am dat la cuptor ptr 40 minute, sau pana cand placinta este rumena. Cand a fost gata am pudrat-o cu zahar pudra, am portionat-o si am papat pe fuga cateva bucati! Cate o bucata ptr fiecare!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi fragede si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|