Plăcintă cu iaurt

Postat de elucubratiiculinare in Prajituri
5 Iul 2012 | 59609 vizualizari
Plăcintă cu iaurt

Ingrediente

  • 1 pachet foi plăcintă,
  • 1 linguriță esență vanilie,
  • 8 ouă,
  • 250 g zahăr,
  • 900 g iaurt,
  • 100 g stafide,
  • 200 ml ulei,
  • unt pentru uns tava,
  • zahăr pudră.

Mod de preparare

Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider.

Batem bine cele 8 ouă cu zahărul, apoi adăugăm iaurtul și esența de vanilie. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția.

Foile de plăcintă se împart în trei. Într-o tavă unsă bine cu unt aranjăm o treime din foi unse toate cu ulei. Turnăm o treime din compoziția de iaurt și presărăm 33 g stafide. Acoperim cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) și continuăm la fel până la epuizarea foilor și a compoziției de iaurt. Se dă la cupltor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

O să se umfle un pic în timpul coacerii, dar v-a reveni la normal după ce se scoate din cuptor

Se taie după ce se răcește și se presară zahăr pudră.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2012, 15:42
prima servita
la 05.07.2012, 16:05
ce frumos ti-a iesit
la 05.07.2012, 16:07
buna buna
la 05.07.2012, 16:10
faina.
la 05.07.2012, 18:02
Arata grozav...delicioasa si face cu ochiul foile se pot unge numai cu iaurt fara sa mai fie nevoie de ulei, mai ales daca tii la silueta

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking