Placinta cu iaurt

Postat de deliciousflavours in Prajituri
28 Aug 2012 | 4810 vizualizari
Placinta cu iaurt

Hellooooo my friends, I'm back in business :)) Ce mai faceti, mi-a fost tare dooor de voi...am vrut sa mai lenevesc putin saptamana aceasta, dar nu m-am putut abtine :P Va multumesc din toata inima pentru urarile de ziua mea si va doresc toate cele bune!

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 800 gr iaurt gras (eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime)
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie/1/2 lingurita praf de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 gr unt topit

Mod de preparare

Cam cu max 30 minute inainte sa va apucati de placinta, scoateti foile si lasati-le la decongelat, de asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca.

Prima data vom separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul pregatit. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt.

Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt si asezam prima foaie de placinta. Ungem cu unt topit, apoi asezam cea de-a doua foaie, pe care la fel, o ungem cu unt. Intindem uniform din compozitia cu iaurt si oua, din nou foaie unsa cu unt si tot asa pana la epuizarea foilor si a “cremei” de iaurt. Deasupra va ramane o foaie de placinta pe care bineinteles o ungem cu unt, acoperim cu marginile de foi, ungem din noi cu unt si dam la cuptorul (preincalzit) circa 40-45 minute, pana vedeti ca deasupra primeste o culoare aurie.

Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar praf.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 28.08.2012, 19:37
arata foarte bine,si trebuie sa fie super buna!
la 28.08.2012, 19:38
Yami yami
la 28.08.2012, 19:38
ioi ce pofta am
la 28.08.2012, 19:43
excelenta:
la 28.08.2012, 19:48
Da excelenta...imi plac placintele cu iaurt...fragezeste orice fel de foaie

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking