Placinta cu mac, stafide si iaurt

Postat de babi5 in Prajituri
23 Mar 2014 | 7770 vizualizari
Placinta cu mac, stafide si iaurt

Am mai facut Cozonac cu foi de placinta si am primit un comentariu intr-un fel de nemultumire fiindca compozitia este moale si curge usor . Asa este, mai moale datorita faptului ca se foloseste gris nefiert si acestuia ii trebuieste lichid ca sa -si mareasca volumul, Acum am ales varianta de placinta sa fie mai usor tinerelor ..Am folosit o tava de (obisnuita mea tava ) 35/45 cm si este exact la dimensiunea foilor de placinta (am constatat ) Este super super buna , usor de realizat si foarte spornica .

Ingrediente

  • 200 gr mac
  • 5 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 300 ml ulei(o cana si jumatate )
  • 20 linguri de zahar
  • 24 linguri gris
  • 1pachet stafide (sultan )200 gr
  • coaja de la 1lamie
  • 1 pachet foi placinta
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Prima data macinam macul  si-l amestecam cu iaurtul si zaharul vaniliiat si stafidele  il lasam la o parte .

Spargem ouale intr -un castron, le mixam bine apoi adaugam treptat zaharul si mixam  pina devine cremos.

Adaugam treptat si uleiul si mai mixam in continuare, apoi adaugam compozitia cu macul, amestecam cu o paleta sa se incorporeze bine apoi adaugam grisul amestecat cu praful de copt si coaja de lamie

Intr-o tava (35/45 cm )tapetata cu hirtie copt ,punem 2 foi de placinta, punem din compozitie si intindem uniform si tot asa alternam pina se termina foile .Intr-un castronel batem un ou cu 1 lingura de smintina si un picut de zahar si ungem ultima foaie  apoi introducem  tava in cuptorul in prealabil incins la 180 gr pentru aproximativ 40 min.

Scoatem tava din cuptor lasam sa se raceasca placinta, apoi o proportionam .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mac, stafide si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si cirese

Postat de Irina

Prajitura cu iaurt si cirese

Am incalzit cuptorul la 180 grade. In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul. Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2014, 12:50
Ce bunatate!
la 23.03.2014, 13:13
la 23.03.2014, 13:36
bunatate
la 23.03.2014, 13:57
Multumesc TAB1TA, Multumesc MotanLaOale
la 23.03.2014, 14:00
Buna tare si spornica gaby_gabytza multumesc

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking