Placinta cu mere si sirop de artar

Postat de RuxyRux in Dulciuri
23 Sep 2016 | 4321 vizualizari
Placinta cu mere si sirop de artar

Desi este o varianta vegana, merita toate laudele, are un gust senzational, un aluat foarte foarte bun,  aromata si parfumata....ce poti sa-ti doresti mai mult de la o placinta cu mere asa ca la mama acasa?

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3/4 plic drojdie uscata
  • 100 ml apa calda
  • 3 linguri pline de sirop de artar
  • vanilie( sau daca doriti si coaja de portocala Bio)

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 3 linguri sirop de artar
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Apa calda si uleiul, siropul de artar, vanilia( coaja de portocala) se pun intr-un vas larg( lighenas de framantat), se adauga faina cernuta, praful de sare si drojdia uscata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta aluatul( nu mult) si se lasa deoparte la loc cald ( langa ochiul aragazului) pana pregatim umplutura.

Merele se spala, se curata se razuie si se amesteca cu siropul de artar, vanilia si scortisoara.

Se tapeteaza o forma rotunda de tarta in stil clasic cu ulei si faina.

Coca se imparte in doua bucati.

Eu am intins aluatul pe o hartie pergament( nu necesita infainare), m-am ajutat de o folie de prospetime pusa deasupra,  apoi am pus foaia in tava tapetata.

Am adaugat merele si deasupra urmatoarea foaie de placinta.

Placinta a stat la cuptor aprox. 35 de minute la 180 de grade.

Se poate portiona calda. 

Am pudrat placinta cu zahar pudra vanilat si m-am bucurat de ea! :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crema de zahar ars

Postat de Pungasa_Rogue

Crema de zahar ars

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el. Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un...

Citeste continuarea

Desert madlene cu suc de clementine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul. Se adauga untul topit si sucul de clementine. Se cerne faina peste compozitie si se adauga praful de copt. Se omogenizeaza. Se da drumul la cuptor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2016, 22:14
Primaaaaaaaaa!))
la 23.09.2016, 22:15
Primul venit primul servit, da? Nu știu dacă vă mai rămâne ceva, la ce poftă am de când am văzut-o pe feisbuc)))
la 23.09.2016, 22:19
Ce scumpica esti si dulceee Corinuta mea draga! Multumesc!
la 23.09.2016, 22:20
buna buna
la 23.09.2016, 22:20
Sper ca nu-i dai tot artarul, doar o ramurica...

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking