Placinta cu merisoare

Postat de mirciss25 in Dulciuri
24 Noi 2014 | 2866 vizualizari
Placinta cu merisoare

Va povesteam, mai acum cateva zile, despre o carte cu retete pentru desert, din aceeasi carte am ales aceasta reteta. Este foarte usor de facut, si nu este nici foarte migaloasa.

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 175g faina
  • 25 migdale rajnite
  • 3 linguri zahar pudra
  • 125g unt nesarat, dar nu cred ca ar fi o problema daca folositi din cel sarat
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura apa rece

Ingrediente umplutura:

  • 350g merisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si sucul de la o portocala
  • 100g zahar

Ingrediente capac:

  • 75g martipan
  • 100g zahar
  • 85g unt nesarat
  • 100g faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura zeama lamaie

Mod de preparare

Aveti nevoie de o tava pentru placinta cu fund detasabil, sau tava pentru blat de tort cu fund detasabil. Preparare In robotul de bucatarie puneti faina, migdalele, zaharul si amestecati pt 2 secunde, dupa care adaugati untul si mixati pana cand amestecul arata ca niste frimituri. In acest moment puneti oul si apa.

Daca amestecul nu se formeaza intr-o bila mai adaugati o lingura de apa. Scoateti amestecul pe folie de plastic si bagati in frigider pentru 15-20minute. Preincalziti cuptorul la 190 grade. Formati o foaie un pic mai mare decat diametrul tavii pe care il aveti, si o puneti in tava. Nu va sepriati daca se rupe, atata timp cat fundul este complet nu este nici o problema, peretii ii puteti repara cu ajutorul bucatilor rupt. Peretii nu trebuie sa fie mai inalti de 2 cm. Coaceti blatul singur pentru cca. 20minute, sau pana este usor auriu. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, nu scoateti blatul din forma.

Puneti ingredientele pentru unplutura intr-o tigaie si fierbeti pentru cca 15 minute sau pana devine un amestec gros ca o dulceata. Lasati sa se raceasca inainte de a o folosi. Pentru capac, puneti martipanul facut bucatele impreuna cu zaharul in robotul de bucatarie si mixati pana cand amestecul arata ca niste frimituri mari. Topiti jumatate din unt si cealalta jumatate o puneti in mixer si amestecati. Adaugati faina si “pulsati” doar cat sa se combine, dupa care adaugati zeama de lamaie si untul topit, totul trebuie sa se combine pana se aduna ca o bila. Formati aluatul intr-o caramida si il puneti in congelator, ambalat in folie de plastic, pentru 2 ore sau pana cand aluatul este tare “ca piatra”. Incalziti cuptorul la 180 grade. Deasupra blatului puneti umplutura intr-un strat omogen.

Deasupra radeti aluatul pentru capac. Scoateti aluatul din frigider in momentul in care vreti sa il folositi. Bagati placinta in cuptor pentru 30 minute. La final adaugati presarati zahar pudra peste placinta, intr-un strat generos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si merisoare

Postat de mirela0911

Placinta cu iaurt si merisoare

Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora. In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2014, 23:14
la 24.11.2014, 23:27
la 24.11.2014, 23:57
la 24.11.2014, 23:57
buna
la 25.11.2014, 09:58

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking