Ingrediente
- Ingrediente umplutura
- 2-3 pere
- 50 gr zahar
- 80 gr parmezan
- 30 gr unt
- Ingrediente aluat
- 150 ml apa calduta
- 1 lingurita drojdie
- 1 lingurita zahar faina cat cuprinde
- 1 praf de sare
- 100 gr unt
Mod de preparare
Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar, asezam cateva cubulete de unt, apoi felii de para asezate in cerc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie.
Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc in loc cu furculita. O bagam din nou la cuptor la 190 grade, pana cand foaia se coace. Rasturnam placinta pe un platou apoi mai presaram putin parmezan.
Daca alegeti sa faceti aluatul modul de prepare este:
Facem maiaua din drojdie, 1 lingura faina si zahar, apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita, ferita de curent. Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care-l lasam la crescut 20 minute. Intindem foaia, punem cubulete de unt, impachetam si framantam din nou. Dam la frigider 20 minute. Intindem foaia si decupam dupa forma tavii (va puteti ajuta de un capac)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pere – Sfogliata con pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|