Placinta cu piept de pui

Postat de Elena_Daria in Mancaruri cu carne
11 Dec 2011 | 6119 vizualizari
Placinta cu piept de pui

Pentru foaie m-am inspirat de la madi_marin,iar pentru umplutura de pe site-ul www.lalena.ro...Le multumesc mult amandurora a iesit o placinta delicioasa!!!

Ingrediente

Aluat:
  • 150 ml apa fiarta
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • 1 lic praf de copt
  • faina cat cuprinde(cam 400 g)
Umplutura:
  • 1 piept de pui 
  • 3 lingurite smantana
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei(pentru prajit)
Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita smantana
  • sare

Mod de preparare

ALUAT:Intr-un vas punem apa fiarta,praful de copt stins cu otet,praful de sare si uleiul.Amestecam bine,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat fin care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana.Punem aluatul rezultat in folie de plastic si dam la rece timp de 6 ore.

UMPLUTURA:Taiem pieptul marunt.Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei.Trebuie sa se inmoaie bine dar sa nu faca crusta maronie.Dupa ce s-a prajit se scoate ceapa din ulei pe o farfurie.In uleiul ramas de la ceapa se va cali pieptul de pui.Dupa ce s-a calit pieptul de pui,il scoatem din ulei si il punem peste ceapa.Amestecam bine apoi adaugam cele 3 lingurite de smantana,sarea si piperul.

PENTRU UNS:Batem bine oul cu smantana si adaugam putina sare.

Dupa ce au trecut cele 6 ore,se scoate aluatul din frigider si se pune pe masa tapetata cu faina.Se imparte in doua parti egale.Tapetam o tava cu ulei si faina.Intindem prima foaie si o punem in tava.Peste prima foaia se intinde umplutura de carne,se uniformizeaza si se intinde si ce-a de-a doua foaie peste umplutura.Se unge cu oul si se da cuptor pentru 35-40 de minute.Se serveste calda sau rece(este buna oricum)cu smantana sau pasta de rosii/ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Placinta cu pui, ardei si ciuperci

Postat de oanapl

Placinta cu pui, ardei si ciuperci

Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adaugi carnea tocată, ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2011, 21:16
la 11.12.2011, 21:16
Trebuie sa fie o mare mare bunatate!!!
la 11.12.2011, 22:18
Cris
Ruxy multumesc
la 11.12.2011, 22:46
ce frumos ai decorat farfuria,si ce buna trebuie sa fie placinta
la 11.12.2011, 22:50
trebuie sa fie buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking