Ingrediente
- 1 piept de pui
- 3 oua
- 250 g branza
- 3 linguri smantana
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 catei usturoi
- 500 g faina
- 1 cub de drojdie
- 1 praf de sare
- 1 linguri de zahar
- 200 ml apa calduta
- cascaval
Mod de preparare
Faina o cernem, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, sare, zahar si putina apa, amestecam dupa care framantam un aluat nelipicios. Acoperi mai lasam cca 30 min la dospit.
Carnea o taiem bucati si o fierbem. Amestecam ouale batute cu branza si smantana, sare dupa gust, usturoiul pisat.
Intindem o foaie mai mare decat diametrul tavii in care vom coace placinta. Asezam aluatul in tava, desfacem pasta de toamate cu 2 linguri de apa si adaugam peste aluat, adaugam bucatile de carne si amestecul de ou. Tragem putin marginile peste umplutura, apoi am intins alta foaie mai mica si am pus-o deasupra, am uns cu ou si am adaugat cascaval ras deasupra. Am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|