Placinta cu prune, afine si banane

Postat de Poliana in Dulciuri
8 Aug 2012 | 4933 vizualizari
Placinta cu prune, afine si banane

Suntem din nou in post, perioada in care ar trebui sa fin mai atenti unii cu altii, mai atenti cu sufletul nostru, mai atenti fata de tot ce tine de latura spirituala. Stiu ca e greu cateodata, fiindca traim intr-o lume agitata cu tot felul de preocupari, dar din cand in cand eu cred ca putem sa ne oprim din agitatie si sa admiram lucrurile simple si frumoase, adica sa-i darium si sufletului timpul ce i se cuvine.

Ingrediente

  • Aluat
  • 280 gr faina
  • 100 gr margarina
  • lapte soia rece in functie de cat cere aluatul
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 600 gr prune
  • 200 gr afine
  • 1 banana mare coapta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 80-100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri lapte soia
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Incepem cu aluatul care trebuie sa stea minim o ora la frigider.

Faina o cernem si in mijlocul ei punem margarina taiata cubulete, zaharul, sarea si incepem sa framantam cu degetele, vom obtine un sluat sfaramicios. Peste el turnam laptele treptat, nu am scris exact cantitatea pentru ca nu am masurat, dar undeva intre 50 si 100 de ml. Adaugam lapte pana cand obtinem un aluat omogen, nu foarte moale, dar elastic. Il acoperim cu folie alimentara si-l dam la rece.

Umplutura se face foarte rapid. Fructele le spalam bine, prunele le curatam de samburi, iar banana o lasam deoparte. Intr-un bol mare punem prunele rupte in jumatate si afinele. Peste fructe adaugam amidonul, zaharul, sarea, esenta de vanilie, sucul de lamaie si laptele de soia, apoi amestecam bine ca sa fie distribuite toate uniform. Lasam deoparte

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Dupa ce aluatul s-a intarit destul de bine ne pregatim manutele pentru prepararea placintei. Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua parti, una mai mare pentru baza. Intindem partea mai mare incercand sa-i dam o forma rotunda, putin mai mare decat diametrul vasului in care coacem placinta. Asezam aluatul frumos in tava, apoi turnam umplutura peste. Banana o taiem felii subtiri si o adaugam peste umplutura

Restul de aluat il intindem intr-o foaie subtire si taiem fasii pe care le punem peste placinta. Introducem tava cu placinta la cuptor. Timp de 15 minute lasam placinta la 200 de grade, dupa care micsoram focul la 175 si mai lasam asa pentru 35-40 de minute pana este rumenita deasupra.

O lasam putin sa se raceasca, dupa care putem sa dam atacul. De fapt nu, mai intai o pudram cu zahar ca sa fie mai frumusica, si apoi putem sa o servim fara nicio grija. Eu n-am facut-o prea dulce, 80 de grame de zahar am pus, dar daca va place mai dulce, puteti sa puneti mai mult zahar.

Sa aveti  pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune, afine si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert supa de fructe

Postat de BakeUpArtist

Desert supa de fructe

Am început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră.  Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am...

Citeste continuarea

Budinca de cozonac

Postat de MotanLaOale

Budinca de cozonac

Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform. Se presara stafidele. Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra. Se mixeaza ouale cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2012, 08:36
uite la ea cum ne starneste de dimineata ! e tare buna, acum decolam si eu in bucatarie sa fac una
la 08.08.2012, 08:37
ce ar merge cu cafeaua mea
la 08.08.2012, 08:39
Super prezentare, super placinta!
la 08.08.2012, 08:53
sa-i daruim sufletului ce i se cuvine si stomacului minunatia asta
mereu ma uimesti fata draga
la 08.08.2012, 08:55
foarte bine arata!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking