Placinta cu prune, afine si banane

Postat de Poliana in Dulciuri
8 Aug 2012 | 4937 vizualizari
Placinta cu prune, afine si banane

Suntem din nou in post, perioada in care ar trebui sa fin mai atenti unii cu altii, mai atenti cu sufletul nostru, mai atenti fata de tot ce tine de latura spirituala. Stiu ca e greu cateodata, fiindca traim intr-o lume agitata cu tot felul de preocupari, dar din cand in cand eu cred ca putem sa ne oprim din agitatie si sa admiram lucrurile simple si frumoase, adica sa-i darium si sufletului timpul ce i se cuvine.

Ingrediente

  • Aluat
  • 280 gr faina
  • 100 gr margarina
  • lapte soia rece in functie de cat cere aluatul
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 600 gr prune
  • 200 gr afine
  • 1 banana mare coapta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 80-100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri lapte soia
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Incepem cu aluatul care trebuie sa stea minim o ora la frigider.

Faina o cernem si in mijlocul ei punem margarina taiata cubulete, zaharul, sarea si incepem sa framantam cu degetele, vom obtine un sluat sfaramicios. Peste el turnam laptele treptat, nu am scris exact cantitatea pentru ca nu am masurat, dar undeva intre 50 si 100 de ml. Adaugam lapte pana cand obtinem un aluat omogen, nu foarte moale, dar elastic. Il acoperim cu folie alimentara si-l dam la rece.

Umplutura se face foarte rapid. Fructele le spalam bine, prunele le curatam de samburi, iar banana o lasam deoparte. Intr-un bol mare punem prunele rupte in jumatate si afinele. Peste fructe adaugam amidonul, zaharul, sarea, esenta de vanilie, sucul de lamaie si laptele de soia, apoi amestecam bine ca sa fie distribuite toate uniform. Lasam deoparte

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Dupa ce aluatul s-a intarit destul de bine ne pregatim manutele pentru prepararea placintei. Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua parti, una mai mare pentru baza. Intindem partea mai mare incercand sa-i dam o forma rotunda, putin mai mare decat diametrul vasului in care coacem placinta. Asezam aluatul frumos in tava, apoi turnam umplutura peste. Banana o taiem felii subtiri si o adaugam peste umplutura

Restul de aluat il intindem intr-o foaie subtire si taiem fasii pe care le punem peste placinta. Introducem tava cu placinta la cuptor. Timp de 15 minute lasam placinta la 200 de grade, dupa care micsoram focul la 175 si mai lasam asa pentru 35-40 de minute pana este rumenita deasupra.

O lasam putin sa se raceasca, dupa care putem sa dam atacul. De fapt nu, mai intai o pudram cu zahar ca sa fie mai frumusica, si apoi putem sa o servim fara nicio grija. Eu n-am facut-o prea dulce, 80 de grame de zahar am pus, dar daca va place mai dulce, puteti sa puneti mai mult zahar.

Sa aveti  pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune, afine si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu gem

Postat de Irina

Cornuri cu gem

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.  Am lasat aluatul la crescut, avand...

Citeste continuarea

Prune umplute cu nuci

Postat de Ksenya

Prune umplute cu nuci

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2012, 08:36
uite la ea cum ne starneste de dimineata ! e tare buna, acum decolam si eu in bucatarie sa fac una
la 08.08.2012, 08:37
ce ar merge cu cafeaua mea
la 08.08.2012, 08:39
Super prezentare, super placinta!
la 08.08.2012, 08:53
sa-i daruim sufletului ce i se cuvine si stomacului minunatia asta
mereu ma uimesti fata draga
la 08.08.2012, 08:55
foarte bine arata!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking